Leto, visoke temperature, najbolje vreme za putovanje i beg od svakodnevice. Ali gde? Izbor u letnjim mesecima je raznolik. Bilo da želite aktivan odmor ili savršeno porodično letovanje, pogledajte našu preporuku najpopularnijih destinacija.

Maldivi putovanje u Julu

ACC_968462_MLD_61

Pogledajte ponudu aranžmana za Maldive 

Divno, blago vreme na Maldivima u Julu čini ih idealnom destinacijom za opuštanje. Maldivi imaju tendenciju da budu topli i vlažni tokom celog meseca, sa prosečno sedam sunčanih sati tokom dana. Pošto Jul pripada kišnoj sezoni na Maldivima, ponegde možete očekivati kratke pljuskove. Ali nemojte dozvoliti da vas vreme zavara i da odustanete od odmora na Maldivima u Julu . Maldivi su odlična destinacija za posetu bez obzira na doba godine. U Julu postoji mnogo zabavnih aktivnosti u kojima možete da uživate, bilo da putujete na porodični ili na romantični odmor.

Kenija u Julu

hendrik-cornelissen-qs4E9t0hJc0-unsplash

Pogledajte ponudu aranžmana za Keniju

Impresivni pejzaži i obilje divljih životinja čine nezaboravan odmor. Idealno za kombinovani odmor gde možete provesti prvi deo putovanja posmatrajući “Veliku petorku” u Nacionalnom parku Hells Gate, a zatim uživati nedelju dana na plaži u Mombasi, gde prosečna temperatura iznosi 24°C, a maksimalna 27°C.

Zanzibar putovanje u Julu

crispin-jones-6J3gBcvfbfo-unsplash

Pogledajte ponudu aranžmana za Zanzibar

Zanzibar je dugo bila prilično tajanstvena destinacija, ali je sada jedno od veoma popularnih turističkih odredišta. Zahvaljujući prelepim peščanim plažama, kristalnom moru i nedostatku gužve, Zanzibar garantuje egzotičan i luksuzan odmor. Nungwi Beach je jedna od najpopularnijih plaža koja se nalazi na samom severu ostrva, u ribarskom selu Nungwi. Udaljena je oko 56 km od grada Zanzibara. Kendwa Beach – u blizini mesta Nungwi, na severoistočnoj obali Zanzibara, nalazi se popularna plaža Kendwa.

Grčka putovanje u Julu

philip-jahn-PYkpulrIMG0-unsplash

Pogledajte ponudu aranžmana za Grčku

Od svih letnjih meseci,jul  ima najtoplije i najsušnije vreme. Glavni grad zemlje, Atina, ima prosečnu temperaturu koja se kreće od 34°C tokom dana do 24°C uveče.

Jul je početak visoke sezone  u Grčkoj, kako na kopnu, tako i na ostrvima. Destinacija je prepuna turista, a cene hotela mogu biti više u odnosu na ostale mesece. Naravno, planirajte odmor na vreme i rezervišite sve što je potrebno unapred, kako bi zaista uživali u ovoj destinaciji tokom leta.

Mauricijus putovanje u Julu

xavier-coiffic-dcovteh2ti4-unsplash

Pogledajte ponudu aranžmana za Mauricijus

Jul  na Mauricijusu ima blaže temperature i bez kiše, idealane sunčane dane, ali bez intenzivne vrućine. Najbolje je da ostanete na zapadnoj ili severnoj obali  jer su plaže zaštićenije od vetra.  

Sejšeli putovanje u Julu

vitalii-ustymenko-dCNgsF2XZI8-unsplash

Pogledajte ponudu aranžmana za Sejšele

Vreme na Sejšelima u avgustu se ne razlikuje mnogo od julskog: temperatura je ista, iako vetar postaje jači. Preporučene aktivnosti su jedrenje, ronjenje, surfovanje. Jul  na Sejšelima je poznat po festivalima, a svi turisti će moći da se približe lokalnoj kulturi i tradiciji.   Ako putujete na Sejšele, sigurno ćete imati odlično vreme, mnoge zanimljive aktivnosti i naravno jedinstvenu atmosferu tropskih ostrva.