Top
 

Zanzibar ponuda hotela

Ponuda hotela na Zanzibaru – aranžmani 2022/23

 

Cena PO OSOBI uključuje:

 

 Avionski prevoz          7 noćenja-  Double Standard           All Inclusive                Transfer

 

Zanzibar je ostrvo istočne Afrike smešteno u Indijskom okeanu. Očekuju Vas bele plaže, smaragdne šume i kristalno čista voda. Destinacija je idealna za putovanje tokom cele godine sa predivnom obalom i nestvarnom prirodom. TIP: Zanzibar je raj za ljubitelje ronjenja! Najbolje vreme za putovanje na Zanzibar je od decembra do kraja ferbruara, kao i od juna do oktobra. Tokom ovih meseci temperatura se kreće oko 30℃, more je takođe znatno toplije. Zanzibar je dugo bio prilično tajanstven, ali je sada veoma popularna turistička destinacija. Zahvaljujući prelepim peščanim plažama, kristalnom moru i nedostatku gužve, Zanzibar garantuje egzotičan i luksuzan odmor.

 

 

Kako bi Vaše putovanje na Zanzibar bilo savršeno, opustite se na nekoj od najlepših plaža.

Nalazi se na severoistočnoj obali, direktno na beloj peščanoj plaži
Luksuzni resort na obali Indijskog okeana, direktno na plaži Muyuni
U resortu vas očekuje egzotična atmosfera i širok spektar aktivnosti
Panoramski pogled na Indijski okean i romantični zalasci sunca
Egzotične bašte i tirkizni okean garantuju nezaboravan odmor
Direktno na prelepoj peščanoj plaži resort koji krase stotine palmi
Novi All Inclusive hotel smešten direktno na plaži Nungwi
Uživajte u očaravajućem pogledu na okean i prelepoj peščanoj plaži
Boutique hotel smešten u najlepšem delu Zanzibara, u zalivu
Nalazi se na prelepoj, peščanoj plaži - luksuz i potpuno uživanje
Uživajte u savršenoj lokaciji na plaži kao i odličnoj usluzi
Luksuzni hotel na tihom jugu, gde je privatnost zagarantovana
Hotel Melia Zanzibar je oaza na tirkizno plavom moru
Elegancija, nežne boje čine prijatnu atmosferu kao i predivan boravak
Elegantni hotel smešten na beloj peščanoj plaži Bwejuu
Moderne sobe, tropski ambijent, direktan pristup plaži i spa centar
Hotel smešten na naizgled beskrajnoj peščanoj plaži
Bela peščana plaža, infinity bazen, wellness centar - odmor iz snova

Najlepše plaže na Zanzibaru

 

Zanzibar je dugo bila prilično tajanstvena destinacija, ali je sada jedno od veoma popularnih turističkih odredišta. Šetnjom kroz lokalne bazare shvatićete zašto je Zanzibar dobio nadimak ostrvo začina. Uzgajanje začina je najveća idustrija na ostrvu, kao i deo kulture. Zahvaljujući prelepim peščanim plažama, kristalnom moru i nedostatku gužve, Zanzibar garantuje egzotičan i luksuzan odmor.

 • Nungwi Beach je jedna od najpopularnijih plaža koja se nalazi na samom severu ostrva, u ribarskom selu Nungwi. Udaljena je oko 56 km od grada Zanzibara. Tokom proteklih par godina postala je izuzetno posećena destinacija i nezaobilazna tačka svakog putovanja na Zanzibar jer ova nepregledna plaža od najfinijeg belog peska nudi i brojne hotelske komplekse, barove i restorane. Tokom turističke sezone zapadni deo Nungwia je uglavnom prepun posetilaca, dok je istočni nešto mirniji i namenjen za pravi odmor. Pored toga što je idealno mesto za plivanje, svakako je poznata i po brojnim sportovima na vodi.

 

 

 • Kendwa Beach U blizini mesta Nungwi, na severoistočnoj obali Zanzibara, nalazi se popularna plaža Kendwa. Ova duga, peščana plaža je idealna za šetnju, ali i za različite sportove na vodi i ostale zabavne aktivnosti, kao npr. odbojka ili fudbal na pesku. Pored toga, često na plaži možete videti simpatična morska stvorenja poput šarenih morskih zvezda. Veoma je popularna među mlađim turistima, najviše zbog aktivnog noćnog života (zalazak sunca je uglavnom praćen žurkama na plaži) ali i zbog velikog izbora hotela, restorana i barova.
 • Pingwe Beach Plaža se nalazi na istočnoj obali Zanzibara na poluostrvu Michamvi. Kako nema puno infrastrukture, na ovu plažu ne dolazi mnogo posetilaca. Savršena je za opuštanje i miran odmor kao i za porodice. Posebno kada je plima slaba, more je vrlo pogodno za decu. Na ovoj plaži se nalazi poznati restoran „The Rock“. Ako želite da tamo uživate u njihovim specijalitetima, savetuje se rezervacija unapred.
 • Jambiani Beach se nalazi u jednom od najstarijih i tradicionalnih ribarskih sela Jambiani. Ova predivna plaža dugačka par kilometara je mesto gde je najviše izražena plima i oseka. Uživajte u tirkiznoj vodi, suncu i prijatnoj atmosferi lokalnih restorana. Tokom dana je mirnija atmosfera idealna za opuštanje, ali tokom noći, ljubitelje aktivnijeg odmora i dinamičnih putovanja, očekuju brojne žurke i zabava.
 • Paje Beach Ova plaža je poznata po savršenim uslovima za kitesurfing, ali je privlačna i ljubiteljima ostalih vodenih sportova. Uveče se plaža pretvara u centar dobre zabave i dan možete završiti u nekom od brojnih restorana ili beach barova. Smeštena je na jugoistoku ostrva u istoimenom selu, oko 50 km od grada Zanzibara. Idealna je za opuštajuće šetnje, plivanje i ronjenje…

 

 

Sezona na Zanzibaru

Kada je najbolje vreme za putovanje na Zanzibar?

 

➔ Najbolje vreme za putovanje na Zanzibar je od decembra do kraja ferbruarakao i od juna do oktobra

➔ Tokom ovih meseci temperatura na Zanzibaru se kreće oko 30 ℃

➔ More je takođe znatno toplije

➔ Kraća kišna sezona na Zanzibaru traje od novembra do decembra

➔ Kišna sezona na Zanzibaru je zapravo najduža od marta do maja

Duga sušna sezona traje tokom juna, jula, avgusta, septembra i oktobra i tada je idealno vreme za putovanje na Zanzibar, za istraživanje divljine i safari. Tokom novembra i decembra zastupljena je kišna sezona, takozvana sezona “kratkih kiša”, kada su pljuskovi ređi i kratkotrajniji. Nakon toga je u januaru i februaru kratka suva sezona – pravo zanzibarsko leto koje preporučujemo svim ljubiteljima vrelih dana. U martu kreće sezona “dugih kiša”, traje tokom marta, aprila i maja i za nju su karakteristični dugi popodnevni pljuskovi. Vlažnost vazduha je tada prilično visoka, a temperature dostižu 30°C.

Zanzibar u januaru

Januar na Zanzibaru je jedan od najtoplijih meseci. Posetioci mogu da očekuju visoke dnevne temperature oko 29°C. Tokom janura je izuzetno sunčano i toplo vreme, tako da se turistima savetuje da spakuju što laganiju odeću. Tokom noći temperature padaju do 25°C.

Zanzibar u februaru

Februar na Zanzibaru je najtopliji i jedan od njegovoh najsušnijih meseci. Dnevne maksimalne temperature prelaze čak i 35°C. Februar je popularan mesec duž istočne obale ostrva.

Zanzibar u martu

Kišna sezona na Zanzibaru počinje u martu, ali prvi veliki pljuskovi dolaze tek sredinom meseca. Do tada, vreme je i dalje toplo i dnevne temperature dostižu i do 35°C. Početak marta na Zanzibaru je popularan period za boravak na plaži. Sve u svemu, teško je precizno predvideti vreme tokom ovog meseca. Nekada kiše počinju ranije, nekada kasnije, ali i između njih vreme može biti sunčano i lepo.

Zanzibar u aprilu

April je najvlažniji mesec na Zanzibaru i vrhunac kišne sezone koja na ostrvu traje od sredine marta do kraja maja. Sa kišama dolaze i niže temperature, ali i dalje se tokom dana kreću do 30°C. Uprkos redovnom pljuskovima, tokom aprila na Zanzibaru i dalje postoje veoma lepi dani.

Zanzibar u maju

Početkom maja možete očekivati obilne kiše, ali već do kraja meseca se vreme znatno poboljšava. Popodnevni pljuskovi su kraći i više je uzastopnih sunčanih dana. Temperature retko padaju ispod 28°C. Do kraja meseca na ostrvo se vraća predvidljivije vreme koje najavljuje početak dugačke, suve sezone koja traje do novembra.

Zanzibar u junu

U junu počinje duga suva sezona na Zanzibaru i uglavnom je to najsunčaniji i najsušniji mesec na ostrvu. Dnevne teperature u proseku su oko 28°C, sa prijatnim noćima uz temperaturu do 20°C i niskom vlažnošću.

Zanzibar u julu

Jul na Zanzibaru je uglavnom topao i suv mesec, sa dnevnim temperaturama u proseku oko 28°C, a tokom noći se retko spuštaju ispod 18°C. Jul je isto tako najvetrovitiji mesec na Zanzibaru sa više manje konstantnog vetra koji duva sa juga.

Zanzibar u avgustu

Avgust je poslednji od malo hladnijih meseci na Zanzibaru. Temperatura u proseku je oko 28°C, mada doseže i do 30°C. Možda je period od avgusta do oktobra najprijatniji za boravak na ostrvu jer nije pretoplo, nije prevlažno i pristutan je blag povetarac.

Zanzibar u septembru

Ako je tokom avgusta lepo vreme za boravak na Zanzibaru, tokom septembra je još bolje. To je jedan od najsunčanijih i najsušnijih meseci na ostrvu sa prosečnom dnevnom temperaturom koja se penje i do 30°C. Prisutan je lagan povetarac, more se zagreva, tako da su septembar i oktobar idealni meseci na Zanzibaru za ljubitelje ronjenja.

Zanzibar u oktobru

Oktobar je idilično vreme na Zanzibaru, sa laganim južnim vetrom, vedrim nebom i mirnim morem. Kako mesec odmiče, temperature polako rastu i dnevne temperature redovno dostižu 30°C. Noći su takođe toplije sa preko 20°C.

Zanzibar u novembru

Novembar je mesec kratkih kiša na Zanzibaru, koje su dosta blaže od onih tokom glavne kišne sezone (od marta do maja). Tokom novembra temperature nastavljaju da rastu, noću do 22°C, dnevne do 30°C. Mogu se desiti oluje koje kreću sredinom meseca i traju do decembra. Ali i pored toga, jutra su vedra i može biti veoma lepih dana.

Zanzibar u decembru

Početkom decembra se mogu pojaviti pljuskovi na Zanzibaru, koji postaju ređi kako mesec prolazi. Temperatura se penje do 35°C. Decembar je nepredvidiv mesec na ostrvu kada sunčani dan na plaži može prekinuti oluja, ali se vreme menja na bolje kako mesec odmiče i približavaju se praznici


 

KAKO DO ZANZIBARA

 

Ukoliko putujete iz Beograda na Zanzibar, uglavnom su aktuelne opcije sa dve aviokompanije : Fly Dubai i Qatar Airways

Zanzibar sa Qatar Airways 

Ukoliko putujete iz Beograda, let to Dohe (Katara) traje oko pet sati, a potom vas čeka još pet sati do Zanzibara. Preseda se u Dohi. Aerodrom Hamad International u Dohi nudi veliki dijapazon usluga : barovi, restorani, shoping.. tako da vreme koje ćete provesti na aerodromu će da ‘proleti ‘.. Avionske karte mogu da budu za nijansu skuplje u odnosu na Fly Dubai ali se putnici radije opredeljuju za Qatar zbog značajno većeg komfora.

Zanzibar – putovanje sa  Fly Dubai 

Let iz Beograda do Zanzibara traje ukupno od 15 do 16 h. Konekcije između letova su odlične a preseda se u Dubaiu.

Mogući su letovi i na drugim avio kompanijama.

Viza za  Zanzibar

 

Z a državljane Republike Srbije je potrebna viza za Tanzaniju i Zanzibar. Dobija se na aerodromu na licu mesta. Trošak oko 50 USD po osobi. Preporuka je da uz sebe imate novac u gotovini u dolarima jer ne prihvataju plaćanje platnim karticama a možete imati poteškoća ukoliko želite zamenite novac.

 • Included
  Zanzibar ponuda hotela
 • Not Included
  Individualni polasci
  Primer cena po osobi
  Avionski prevoz
  Šta je uključeno u cenu
  TipUsluge
1
 • Cena PO OSOBI uključuje:
 
 •  Avionski prevoz
 • 7 noćenja- Hoteli 4* i 5*
 •  All Inclusive
 • Transfer

Šta je uključeno

Prevoz
 • Avio-kartu sa svim taksama na relaciji Beograd – Zanzibar u ekonomskoj klasi sa presedanjem sa 20 kg čekiranog i 7 kg ručnog prtljaga
 •  Individualni Transfer od aerodroma do smeštaja
Hrana
 •  7 × All Inclusive
Nije uključeno
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje
 • Individualne troškove nastale za vreme trajanja aranžmana
 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno istorijske spomenike

Lokacija ture