Top
 

Zakintos

Zakintos

Cvet lavande i ostrvo dobrog provoda

Poznat svetu kao cvet lavande kako su ga zvali Mlečani- njegov romantični sadržaj nadahnuo je pesnike poput Solomosa, Kalvosa i drugih. Zakintos je u svakom pogledu raj za turiste. Najveća prednost ovog grčkog ostrva je ujedno i njegova “mana” – veliki broj mladih. Međutim, kada jednom izađete iz regija dugačkih peščanih plaža i krenite u istraživanje ostatka ostrva, naićićete na prostrane šume i tradicionalna ruralna sela.

 

Jedno od najatraktivnijih mesta i zaštitni znak ostrva je plaža Navagio. Dobila je ime po olupini broda (Navagio) koji je udario u stenu 1982. godine. Na ovu plažu se može doći brodom ili helikopterom. Mesto je izuzetno privlačno ljubiteljima fotografije. To je jedna od najpoznatijih svetskih plaža i smeštena je na severozapadu Zakintosa.

 

Porto Limnionas je godinama u TOP 3 plaže koje biraju turisti iz celog sveta. Ova plaža na Zakintosu je drugačija i posebna, skrivena i divlja, nema pesak, nema čak ni šljunak, ima samo stene i predivno kristalno čisto more.

Gerakas je dugačka peščana plaža čiji je poslednji deo zatvoren za kupanje, jer je u potpunosti sačinjen od gline. Ova plaža je najpoznatija kao mesto na kom svoja jaja tokom leta polaže ugrožena vrsta kornjača Caretta-Caretta.

Banana beach je takođe popularna jer su na njoj zastupljeni vodeni sportovi. Podjednako posećene su i plaže Kalamaki, plaže Agios Nikolaos -a, Dafni, Porto Zoro.

 

Preporuka hotela na Zakintosu – letovanje 2022

 

Hotel The Bay 4*

Lokacija: Vasilikos

I odrasle i mališane očekuje prelep ambijent sa modernim sobama i pristojnim zabavnim programom. Elegantna spoljna površina kompleksa nudi fantastičan panoramski pogled na obalu. Hotel se nalazi u idiličnom, još uvek veoma originalnom mestu Vasilikos, koje nudi prelepe pejzaže, peščane plaže, kristalno čisto more i mnoge lokalne taverne.


 

TUI BLUE Caravel 5*

Hotel na Zakintosu vas dočekuje u modernom, elegantnom dizajnu. Opuštajuća popodneva na bazenu, prelep welnes centar i obimna all-inclusive ponuda. Top lokacija uz more i blago nagnutu peščanu plažu. Živahni grad Planos sa barovima, restoranima i prodavnicama udaljen je oko 1 km. Grad Zakintos je udaljen oko 6 km


 

Lesante Blu Exclusive Beach Resort 5*

Lokacija: Tragaki

Ovaj luksuzni hotel se nalazi u živopisnom selu Tragaki i jedan je od „vodećih hotela sveta”. Visok nivo udobnosti, privatni bazeni, ultramoderni apartmani i diskretno osoblje nude sve uslove za jedinstveno iskustvo boravka. Odličan izbor restorana koji nude kreativna mediteranska, osamljene plaže i privatni helidrom jedinstveni su za Zakintos.


 

Lesante Cape Resort & Villas 5*

Lokacija: Akrotiri

Smešten u živopisnom selu Akrotiri na jonskom ostrvu Zakintos, ekskluzivni hotel nudi pristup prelepoj i osamljenoj plaži sa tirkiznim morem. Centar grada je udaljen oko 3,5 km. Aerodrom Zakintos je udaljen oko 8 km.


 • Included
  Zakintos
 • Not Included
  Individualni polasci
  Primer cena po osobi
  Avionski prevoz
  Šta je uključeno u cenu
  TipUsluge