Top
 

Vijetnam

Vijetnam

Smešten u jugoistočnoj Aziji, Vijetnam je zemlja kontrasta. Proteže se od Kine na severu do Tajlanda na jugu. Bajkovite pejzaže čine vrtoglave planine, svetlo zelena pirinčana polja i peščane plaže.

Izuzetno je poznata kolonijalna prestonica na severu, Hanoj. Mešavina je Francuske i Azije, evropskog duha i stare tradicije. Ipak, to nije jedina atrakcija. Posete sela kao što je Sapa, ili svetski poznatog zaliva Halong su svakako na listi turista i popularna su odredišta. Zaliv koje je na listi svetske baštine UNESCO-a, obuhvala 3.000 ostrva i prema legendi, stvorio ih je Halong zmaj. Jedino naseljeno ostrvo u zalivu je Tuančau.

Većina južnog Vijetnama je destinacija iz snova, gde se impresivni prizori smenjuju. Skriveno i autentično strvo Phu Quoc je mesto prekriveno finim, peščanim plažama i bistrom vodom. Ukoliko želite da osetite gužvu i vibracije metropole, uputite se u Ho Chi Minh ili Sajgon,  haotični grad, kulturni i trgovački centar,  prekriven neboderima, tržnim centrima i jedinstvenim saobraćajem.

Usidren na jugozapadu Vijetnama, rajsko ostrvo Phu Quoc je do nedavno bio dobro čuvana tajna među lokalnim stanovništvom. Danas je jedna od najatraktivnijih destinacija. Zahvaljujući svom položaju u Tajlandskom zalivu,  ovde vas očekuju miljama dugačke peščane plaže i najbolje more u Vijetnamu. Long Beach je 12 milja dugačka bela, peščana plaža, okružena palmama i odličnim restoranima. Plaža Khem na južnom delu ostrva nudi najbolje od Vijetnama. Guste šume, koralni grebeni, zalivi i prijateljska atmosfera. Mnogim plažama na severu se može pristupiti samo šumskim stazama, tako da je privatnost zagarantovana. Dalje od obale, prizor je drugačiji. 90% ostrva je prekriveno šumom, a veliki deo je posvećen nacionalnom parku.

 

✪Highlights hoteli Vijetnam✪

 

Park Hyatt Saigon 5* – Saigon

 

Smešten u centru Ho Chi Minh-a, na trgu Lam-Son, ovaj hotel nudi pogled na Operu, i nalazi se na par metara udaljenosti od glavnih kulturnih i istorijskih znamenitosti. Glavna katedrala i tržnica su udaljene 20 min hoda.

 

 

 

 

JW Marriott Phu Quoc Emerald Bay  Resort and Spa 5* – Khem Beach

 

Hotel je smešten na jugu ostrva Phu Quoc, na plaži Khem koja je jedna od najlepših peščanih plaža u Aziji. U blizini je šetalište, okružen je prirodom i smešten u mirnoj lokaciji. Internacionalni aerodrom Phu Quoc je udaljen oko 16 km, vreme transfera je oko 20 minu.

 

 

 

 

Fusion Resort Phu Quoc 5* – Kien Giang Beach

 

Hotel se nalazi na mirnoj lokaciji, na severoistoku Phu Quoc-a. Smešten je direktno na beloj, peščanoj plaži, okružen palmama. Gostima nudi mir i potpunu relaksaciju, bazen samo za odrasle kao i odlično opremljene vile i aprtmane. Aerodrom Duong Dong je udaljen 20 km.

 

 

 

Kada je najbolje vreme za putovanje u Vijetnam?

U Vijetnamu svaka regija ima svoju klimu. Dok je jug topao tokom cele godine, sever zimi postaje hladniji sa temperaturom od 15 do 20 °C. Postoje dve glavne sezone, vlažno leto od maja do septembra i suva zima od novembra do aprila. Najtopliji meseci su mart i april sa temperaturom do 40°C, što je praćeno kratkim popodnevnim pljuskovima.

 


 • Included
  Vijetnam
 • Not Included
  Individualni polasci
  Primer cena po osobi
  Avionski prevoz
  Šta je uključeno u cenu
  TipUsluge