Top
 

Peru

Peru

Peru je idealna destinacija za avanturiste – od istraživanja prašume i divljine, do osvajanja planinskih vrhova i surfovanja.

Ovaj deo južne Amerike fascinira posetioce svojim prirodnim čudima, ali i jedinstvenom istorijom i kulturom. Tokom srednjeg veka, Peru je bio centar čuvenog carstva Inka a kasnije i najvažnija španska kolonija.

Istražite tragove neverovatne civilizacije Inka, uputite se na uzbudljivo putovanje do vrha Machu Pichhu, posetite ostrva Titicaca, uživajte u prizoru ružičastih delfina u Amazonu, a zatim se prepustite vrhunskoj gastronomskoj ponudi.

Većina putovanja počinje i završava se u glavnom gradu Limi. Ova metropola smeštena na moru je pravi spoj kolonijalne arhitekture i savremenog stila.  Cusco – nekadašnja prestonica carstva Inka,  sada arheološki centar Amerike. Impresivne ruševine, ekstravagantne španske zgrade i šarene pijace će postati deo nezaboravnih uspomena.

Machu Picchu je svakako jedna od top destinacija koja će vas oduševiti. Istražite skriveni grad, spektakularne građevine i najvažniji spomenik drevnih Inka. Ipak, ovaj planinski vrh koji je jedno od novih svetskih čuda i koji se nalazi na UNESCO-voj listi svetske baštine, nije jedina atrakcija. Očaravajući kanjon Kolke skriven u visokim peruanskim Andima koji je dva puta dublji od Velikog kanjona. Put do ove tačke je prilično izazovan, nekada i opasan, ali nagrada je neverovatan prizor koji nigde u svetu ne možete doživeti. Izuzetno poznato je i najviše svetsko jezero Titicaca, kao i njegovih devet ostrva napravljenih od plutajuće trske gde živi indijanski narod Uru.

 

 

Highlights hoteli Peru

 

  Swissotel Lima 5* – Lima
                                                           

 

Nalazi se u gradu Lima, u blizini centralnog dela. Nudi luksuzne sobe, odličnu uslugu i otvoreni bazen. Restorani i tržni centri su nedaleko od hotela.  Međunarodni aerodrom Lima je udaljen 11 km.

 

 

 

Palacio Nazarenas 5* – Cusco

 

 

Ovaj gradski hotel nalazi se u samom centru grada Cusco. Turističke atrakcije, kao mesta za kupovnu, su udaljeni samo nekoliko koraka od hotela.

 

 

 

 

Tambo del Inka, a Luxury Collection Resort & Spa 5* – Cusco

 

 

Hotel se nalazi u San Isidru, finansijskom i trgovačkom delu grada. Okružen je odličnim restoranima, ambasadama, galerijama, buticima. Postoji bezbroj mogućnosti za istraživanje šarma Lime. Machu Picchu je udaljen 45 km, Cusco 78 km.

 

 

 

 

Kada je najbolje vreme za putovanje u Peru?

Ukoliko želite da istražite civilizaciju Inka, najbolje vreme je  suva i hladna zima – između maja i septembra. Za odmor na plaži, letnji meseci od decembra do marta su najpopularniji. Ipak, možete očekivati i čudan nalet kiše. Od juna do avgusta je idealno vreme za posetu prašume i Anda. Naravno, obavezno ponesite toplu odeću.

 


 • Included
  Peru
 • Not Included
  Individualni polasci
  Primer cena po osobi
  Avionski prevoz
  Šta je uključeno u cenu
  TipUsluge