Top
 

Peloponez

 

Sa ostatkom Grčke je povezan preko Korintske prevlake i mostom Rio-Antirio. Do Peloponeza se najlakše stiže iz Atine (udaljen je 80 kilometara), putem ka Lutrakiju, pa preko Korintskog kanala.

Peloponez je mesto gde je arhivirana celokupna svetska istorija. Tu ćete pronaći tragove stare Grčke, čuvene Sparte, Vizantije, Turske, Venecije i Nemačke.

Glavni, najveći i turistički najposećeniji grad je Pirgos. Ovde možete naći mnogo luksuznih hotela, restorana i vrlo impresivnu arhitekturu.

Leto na Peloponezu

Razmišljate da posetite antičku, netaknutu Grčku? Na pravom ste putu ukoliko je vaš izbor Peloponez.

Autentičnost Grčke ovde posebno dolazi do izražaja. Mala, tipična grčka sela, dugačke peščane plaže su glavne karakteristike Peloponeza. Zapadni deo je posebno interesantan ljubiteljima dobrih plaža i kulture.

Evo šta odmor na Peloponezu čini posebnim:

 • Autentična mala sela
 • Prekrasne, duge peščane plaže
 • Destinacija idealna za porodice sa malom decom
 • Kulturne znamenitosti poput Olympie i Apollo hrama
 • Pejzaži, sport na vodi. 

 

Najlepše plaže na Peloponezu

 

Lakopetra: peščano šljunkovita
Kyllini: peščana, imaćete utisak da je pesak kao iz pustinje
Arkoudi: peščana u obliku polu meseca
Kalogria: široka peščana
Skafidia: dugačka peščana plaža
Kalamata: peščana plaža sa kristalno čistim more


 

Najpopularnija mesta za odmor na Peloponezu

 

Za opuštajući odmor, naša preporuka je zapadni Peloponez, gde ćete uživati u nekom od mnogobrojnih resortova.  Sledeća preporuka je Kalamata, na jugu Peloponeza. Kyllini – kilometrima duga peščana paža u kombinaciji sa predivnim pejzažima i borovim šumama. Iz luke Kylini jednostavno možete doći do Zakintosa i Kefalonije. Lakopetra  & Kato Achaia – bujna vegetacija i strme planinske padine čini ovu destinaciju izuzetnom. Ovde ćete naći manje peščane / šljunkovite plaže. U Kato Achaia nalaze se mnogobrojne prodavnice. Skafidia – hoteli visoke kategorizacije, duge peščane plaže i taverne čine ovo mesto pravim rajem. Kalamata -poznata je po maslinjacima i golf terenima. Luka u Kalamati ima poseban šarm zbog malih pabova, barova i taverni. Između Kalamate i oblasti Mani naići ćete na netaknute i rustične delove Grčke.


 

TOP hoteli na Peloponezu – letovanje 2022

 

 

Grecotel Ilia Palms & Aqua Park 4*

Lokacija: Kyllini

Hotel se nalazi na rubu šume u srcu Olympia Riviera Resorta, sa pogledom na palme i more. Poseban naglasak je na akva parku od 20.000 m² koji je pored hotela. Ovo odmaralište je izuzetno pogodno za porodice. Aerodrom Patras je udaljen oko 33 km


 

 

Olympia Golden Beach Resort 5*

Lokacija: Kyllini

Simpatični kompleks koji će vas oduševiti svojim dizajnom i posebnom atmosferom. Hotel je odvojen od 6 km duge peščane plaže obalnim putem. Do hotelske plaže je oko 400 m, usluga prevoza uključena.


 

 

ROBINSON KYLLINI BEACH 4*

Lokacija: Kyllini

Harmonično uklopljen u jedinstveni priobalni pejzaž zapadnog Peloponeza, obimni hotelski kompleks nalazi se direktno na dugačkoj, finoj peščanoj plaži sa blagim prilazom moru. U resortu je fokus na deci i roditeljima. Kreativne, sportske aktivnosti za decu čine glavni sadržaj.


 

 

Aldemar Olympian Village 5*

Lokacija: Skafidia

Komforan kompleks za odmor direktno na dugoj i blago nagnutoj peščanoj plaži. Bazeni sa slatkom vodom, vodeni tobogan, nekoliko tematskih restorana i Thalasso Spa garantuju puno zabave i opuštanja za mlade.


 

Kada je najbolje vreme za Peloponez?

Najbolje vreme za putovanje na Peloponez je od maja do oktobra. Mediteranska klima pruža izvanredan odmor na plaži. U letnjim mesecima, julu i avgustu, može biti veoma toplo. Preporuka, posebno turistima koji žele obići i neke kulturološke lokalitete, je da posete poluostrvo van sezone. Čak i blagi zimski meseci su idealni da posetite Peloponez.

 

Predlog izleta

 

Olympia: najstariji sportski objekat na svetu i rodno mesto Olimpijskih igara koje zaista vredi posetiti.
 • Vuraikos Gorge: romantična vožnja železnicom kroz planine do Kalavrita će vas očarati.
 • Vinarija Mercouri: u blizini Pyrgosa u predivnom vrtu, u vinariji možete uživati u degustaciji i obići mali muzej lokalne istorije.
 • Hram Apolona u Bassai: istražite očaravajući stari grad Andritsena.  Apolonov hram u Bassai pripada spomenicima UNESCO-a.
 • Atina: posetite svetski poznat Akropolj i prelepi stari grad Plaka. Idealno u kombinaciji sa odmorom na Peloponezu.

 

Peloponez je jedna od najlepših i najatraktivnijih turističkih destinacija u Grčkoj. Bićete oduševljeni dugim, peščanim plažama, visokim planinskim lancima, poznatim arheološkim nalazištima, drevnim muzejima i manastirima.

 • Included
  Peloponez
 • Not Included
  Individualni polasci
  Primer cena po osobi
  Avionski prevoz
  Šta je uključeno u cenu
  TipUsluge