Top
 

Mikonos

Mikonos

Najglamuroznije grčko ostrvo izuzetne lepote

 

Mikonos se nalazi u centralnom delu Egejskog mora i pripada ostrvskoj grupi Kiklade. Unikatne je strukture i podseća na amfiteatar. Sa dužinom od 15 km i širinom od 10 km, lako je za obići.

Mikonos je mondensko letovalište, prepuno prestižnih barova, vrhunskih restorana, butika i luksuznih jahti. Mnoge poznate ličnosti ovde imaju vile, a postoji i lista milijardera koji čekaju priliku da kupe zemljište i izgrade kuću.

Pored kosmopolitske atmosfere i uzbudljivog noćnog života, ovde ćete uživati u slikovitoj kikladskoj arhitekturi i veličanstvenim plažama. Ostrvo je savršeno za turiste različite starosti i brojni su sadržaji koje ne treba propustiti: šetnja uskim ulicama Hora, uživanje u zalasku sunca iz kvarta Mala Venecija, boravak u luksuznim hotelima i relaksacija na egzotičnim plažama.

 

Ponuda hotela na Mikonosu za letovanje 2022

Glavni grad je Mikonos, a centar grada je poznat kao Hora.

Pravi simbol Mikonosa su vetrenjače iz XVI veka koje krase vrhove brda. Mala Venecija je kvart koji odiše italijanskim duhom sa slikovitim kućama koje se izdižu na samoj obali.

Prava senzacija ostrva je pelikan Petros -maskota Mikonosa, koji se šeta po ulicama Alvekantra. Sa Mikonosa jednostavno ne možete otići, a da se bar jednom ne fotografišete s najpoznatijim stanovnikom ostrva – Petrosom.

Iako je prva asocijacija na Mikonos uzbudljiv noćni život, dobar provod danju možete doživeti i na poznatim plažama. Postoje plaže za svačije potrebe: za porodice sa decom, za romantičnije i mirnije duše koje vole prirodu i usamljenost, za nudiste i za ljude željne dobrog provoda danju i noću.

Plaže na severnoj obali ostrva nisu tako dobro organizovane, na njima je manje posetilaca i zbog toga su prikladne za one koji žele da uživaju u miru. Najlepše neuređene plaže u ovom delu su plaže Panoramos Agios Sostis. Ovde najčešće dolaze poznate ličnosti.

Najpopularnije, najbolje organizovane i najlepše plaže prostiru se južnom obalom ostrva. Sve su peščane i zaštićene od jakih udara vetra i zbog toga su pune kupača tokom sezone. Poznate su zbog zlatnog peska, kristalno bistrog mora i po brojnim sportskim i turističkim sadržajima.

Najpoznatije su Paradise Super Paradise, jer se na njima organizuju najbolje zabave na plaži. Pored njih, jako posećene su: LiaEliaPlatis GialosPsarouAgios IoannisAgios StefanosAgrari Paranga plaža.

 

 Preporuka hotela na Mikonosu 2022

 

detaljnije o hotelu

 Grecotel Mykonos Blu  ☆☆☆– Psarou               

Jedan je od najpopularnijih hotela na ostrvu. Pruža jedinstven panoramski pogled na jedan od najlepših zaliva sa peščano šljunkovitom plažom. Hotel ima specifičan arhitektonski stil i neobičan dizajn. Grad Mikonos je udaljen 4 km. Autobusko stajalište je blizu hotela. Vreme transfera je 20 min.


 

detaljnije o hotelu

Myconian Ambassador Relais & Chateaux ☆☆☆– Plati Yialos

Hotel koji odiše mirom. Smešten je u zalivu Platis Gialos. Nalazi se na južnom delu ostrva. Odlična lokacija nudi jedinstven pogled na more. Do prelepe peščane plaže ima samo nekoliko koraka. Grad Mikonos je udaljen 4 km. Aerodrom je udaljen oko 5 km.


 

detaljnije o hotelu

Myconian Imperial Resort ☆☆☆– Elia Beach

Mikonos je jedna od najatraktivnijih destinacija na svetu i nudi odličnu uslugu, prelepu prirodu i kulturu života koja privlači sve vrste turista, od parova koji žele romantičan odmor, do poznatih ličnosti. Hotel se nalazi na najlepšoj peščanoj plaži na ostrvu, Elia Beach.


 • Included
  Mikonos
 • Not Included
  Individualni polasci
  Primer cena po osobi
  Avionski prevoz
  Šta je uključeno u cenu
  TipUsluge