Top
 

Malta

Malta

 

Malta putovanje 2021

GOZO, KOMINO, VALETA

 

Malta, gde sunce sija 300 dana u godini, je idealna destinacija za letovanje, kao i za kratka, gradska putovanja. Jedna je od zemalja koja je preplavljena turistima i uglavnom je zanimljiva Evropljanima. Očekuju Vas ljubazni i srdačni ljudi, srednjovekovne građevine, tvrđave, kao i šarmantni gradovi. Posetiocima nudi zanimljiv kulturni spoj. Dok je istražujete, otkrićete italijanske, engleske i severnoafričke elemente u hrani, jeziku i kulturi. 

Ova ostrvska država u Sredozemnom moru je poznata po svojim predivnim plažama, zanimljivim lokacijama, skrivenim uvalama, ali i po bogatom kulturnom nasleđu. Čine je tri glavna ostrva: Malta – najveće i najnaseljenije ostrvo ove države, Gozo – drugo po veličini ostvo arhipelaga i Komino – malo i gotovo nenaseljeno ostrvo, koje je danas zaštićeno kao prirodni park.

Ukoliko ste ljubitelji arhitektonskih remek dela i istorijskih spomenika, posetite prestonicu Valetu koja je proglašena UNESCO-ovom svetskom baštinom. Možete šetati kroz utvrđenja, posetiti katedralu Svetog Jovana, istorijski muzej kao i Nacionalni muzej rata, videti brojne crkve i lutati uskim uličicama. Ne propustite katakombe koje su pretvorene u tajnu vojnu bazu tokom rata. Iako mesto počiva na istoriji i kulturi, turisti će imati priliku da uživaju u kupovini i kulinarskim specijalitetima. Obavezno se uputite u Mdinu, utvrđeni grad koji je služio kao prestonica zemlje. Ovde možete videti staru rimsku kuću i muzej vitezova sa Malte.

Aktivni turisti koji žele da obiđu Maltu za kratko vreme, svakako treba da posete ostrva Gozo i Komino. Ostrvo Gozo je idealno za ljubitelje ronjenja. Na ostrvu Komino možete da se prepustite laganom ritmu i uživate u belim peščanim plažama, kristalnoj vodi i prirodnom okruženju koji mami svojom lepotom. Između ostrva Komino i Kominotto se nalazi daleko poznata Plava laguna, najimpresivnija plaža Malte. Kako je izuzetno popularna, očekuje Vas veliki broj turista. Nezaobilazne su plaže Golden Bay, Mellieha Bay, Paradise Bay. Tokom leta se potrudite da ih posetite u jutarnjim satima kako bi izbegli velike gužve.


 

Malta Preporuka hotela

 

Radisson Blu Resort & Spa Malta Golden Sands ☆☆☆☆☆

Gozo i Komino, Malta

Ocena: 83 %

Hotel je idealan za odmor na plaži i relaksaciju u Spa centru. Pored toga, možete uživati u zanimljivim animacijama. Nudi panoramski pogled na Golden Bay, jednu od najlepših peščanih plaža na Malti. Aerodrom Malta je na 20 km udaljenosti, vreme transfera je oko 40 min.

 

Hilton Malta ☆☆☆☆☆

Gozo i Komino, Malta

Ocena: 88 %

Luksuzni hotel je udaljen samo 15 min od glavnog grada Valete. Gosti mogu uživati u Spa centru “Five Senses Myoka Spa”, kao i spektakularnom pogledu na marinu. Pored toga, u jednom od brojnih restorana možete se prepustiti vrhunskim gastronomskim specijalitetima. Međunarodni aerodrom Malta je udaljen oko 15 km.

 

Kempinski Hotel San Lawrenz Gozo Malta ☆☆☆☆☆

Gozo i Komino, Malta

Ocena: 87 %

Hotel se nalazi na ostrvu Gozo. Okružen je lepo uređenom baštom od 30.000 m. Centar ostrva Gozo je udaljen samo nekoliko minuta. Za goste postoji usluga prevoza od hotela do plaže, kao i hotela i glavnog grada ostrva Viktorije koji je na 3,9 km udaljenosti.


 

Kada je najbolje vreme za Maltu ?

 

Na Malti vlada mediteranska klima i uglavnom su zastupljena dva godišnja doba: zima i leto. Zime nisu hladne, ali ima dosta padavina. Temperature se kreću oko 15°C. Leta su topla i suva sa temperaturama oko 30°C. Ukoliko ste raspoloženi za odmor na suncu i kupanje, posetite Maltu tokom letnjih meseci. Za obilazak su prikladiji hladniji meseci, osim novembra i decembra kada su moguće obilnije padavine.

 


 • Included
  Malta
 • Not Included
  Individualni polasci
  Primer cena po osobi
  Avionski prevoz
  Šta je uključeno u cenu
  TipUsluge