Top
 

Maldivi 2024

Maldivi 2024

(Aranžmani 2024)

Ponuda  hotela na Maldivima

KOMPLETNA PONUDA HOTELA SA 5*
KOMPLETNA PONUDA HOTELA SA 4*
Kudafushi Resort & Spa KOMPLETNA PONUDA DELUXE HOTELA


 

Cene vanpansionskog boravka na Maldivima prilično visoke, uvek se preporučuje da birate bar uslugu polupansiona.

Ukoliko se odlučite za All Inclusive uslugu u nekom od hotela na Maldivima, troškove ćete izbeći gotovo u potpunosti. 

U hotelima se uglavnom služi internacionalna kuhinja. Doručak se obično nudi u obliku bogatog švedskog stola. Ručak i večera se uglavnom služe kao švedski sto negde i kao a la carte.

 

 

 

ALLINCLUSIVE HOTELI SA 4*
PO OSOBI Od 2075 €
7 nocenja, FB, All Inclusive
8 dana / 7 noci
2+
PO OSOBI OD 827 EUR
7 noćenja, HB OKTOBAR 827,-EUR
7 n
2+
po osobi od 1920 €
7 noćenja, FB, od 1920,-€ po osobi
PO OSOBI OD 828 EUR
7 NOĆENJA, HB, FB, ALL INCL
PO OSOBI OD 1080 EUR
7 noćenja, All Inclusive

5* ALL INCLUSIVE HOTELI

Komforni hotelski kompleksi koji garatuju udobnost i uživanje pod tropskim suncem Maldiva. Ako tražite hotele za odmor i relaksaciju, pogledajte Holidayes predloge:

Izdvajamo
7 noćenja, HB, FB, All Inclusive
Izdvajamo
7 noćenja, FB i All Inclusive

LuX   5* ALL INCLUSIVE hoteli na Maldivima 

 

Komforni hotelski kompleksi koji garatuju udobnost i uživanje pod tropskim suncem Maldiva. Ako tražite hotele za odmor i relaksaciju, pogledajte Holidayes predloge:

Izdvajamo
7 NOĆENJA, All Inclusive
Od 2900 €

Dhigali 5★ €2900

7 NOCENJA
Od 2720 €
7 NOCENJA
PO OSOBI OD 2.931 EUR
PO OSOBI od 2250,-€

Kandima 5★ €2250

.
Maldivi - luksuzni hoteli

U zavisnosti kakav tip odmora planirate, svakako treba pažljivo izabrati resort na Maldivima gde ćete provesti Vaš odmor. Na Maldivima je zapravo jedan resort jedno ostrvo. Do nedavno, Maldivi su važili za destinaciju koja je idealna isključivo za putovanje za odrasle bilo da putujete na medeni mesec ili jednostavno želite da otputujete sa partnerom ili prijateljima. Međutim, u poslednje vreme stvari su se značajno promenile. Maldivi su postali destinacija koja je sve više privlačna porodicama sa decom. Veliki broj hotela se trudi da prilagodi svoj sadržaj najmlađim gostima od interesantnih igraonica sa mnoštvom tobogana preko animacije do dečijeg menija. U nastavku teksta pogledajte predloge hotela na Maldivima u zavisnosti od tipa planiranog putovanja i odmora.

 

Popularni hoteli na Maldivima 

 

Naša praksa nam pokazuje da su lično iskustvo kao i komentari klijenata od vitalne važnosti pri donošenju konačne odluke o izboru hotela .

SUN SIYAM  je upravo jedan od najpopularnijih lanaca hotela na Maldivima koji je dobio najviše pozitivnih komentara od strave naših putnika i iz već objašnjivih razloga postavo izbor br. 1 kada je u pitanju izbor hotela na Maldivima

U nastavku iznosimo samo neke od komentara klijenata na temu lokacije, hrane, sadržaja u hotelima lanca SUN SIYAM.

 

Od 2900 €

Dhigali 5★ €2900

7 NOCENJA
PO OSOBI od 2250,-€

Kandima 5★ €2250

.
Maldivi - luksuzni hoteli

Porodični hoteli na Maldivima

 

Zapravo, Maldivi su destinacija koja je upravo idealna ukoliko planirate porodičan odmor. Osnovni ‘zadatak’ je da pažljivo izaberete hotel koji će odgovarati potrebama Vaše porodice.

Veliki broj hotela se trudi da prilagodi svoj sadržaj najmlađim gostima od interesantnih igraonica sa mnoštvom tobogana preko animacije do dečijeg menija.  

Neki od hotela na Maldivima, koji su idealni za boravak sa decom, a koji ujedno imaju sve sadržaje prilagođene najmlađima.

Na Maldivima je odabir usluge izuzetno važan, naročito ako putujete sa decom, s obzirom da su vanpansionske cene prilično visoke. Obroci mogu da variraju, od švedskog stola do večere u restoranima sa Michelin zvezdom. Usluga full board se uglavom odnosi na švedski sto i ograničena je na određeni restoran, a obično ne uključuje ni bezalkoholna pića. Nakon nekoliko dana žudećete za raznolikošću i da promenite ambijent restorana. Ovaj koncept obroka ne uključuje grickalice, tako da ćete i o tome morati da razmišljate ukoliko su sa vama i deca.

All inclusive, sa druge strane uključuje sve obroke, piće, grickalice pa čak i besplatne dečije klupske aktivnosti. Na taj način ne morate da razmišljate na odmoru o svim detaljima. Svakako to je ono što je roditeljima i najpotrebnije, da deca budu zadovoljna, a oni rasterećeni. All inclusive uključuje i a-la-carté obroke u određenim restoranima, tako da imate raznovrsniji izbor.

Napomena: Odmor na Maldivima bez usluge nije opcija, jer, kako smo napomenuli, cene vanpansionskih usluga su prilično visoke.

Savet: Na Maldivima birajte ALL inclusive koncept. Na taj način će Vaš porodični odmor biti potpun i nezaboravan.

PO OSOBI Od 2075 €
7 nocenja, FB, All Inclusive
8 dana / 7 noci
2+
Od 1890,-€
7 noćenja, Pun pansion Od 1890 €
PO OSOBI od 2250,-€

Kandima 5★ €2250

.

BESPLATAN BORAVAK DECE NA MALDIVIMA

Najpopularniji  hoteli na Maldivima gde deca borave GRATIS

Aktuelno pitanje, posebno za porodice sa starijom decom…⠀ U vecini hotela , dvanaestogodišnjak podleže dodatnoj nadoknadi za odrasle. U nekim od hotela to nije slučaj, i priuštili su porodicama besplatan boravak mališana čak i do 16 godina .

Od 2720 €
7 NOCENJA
PO OSOBI Od 2075 €
7 nocenja, FB, All Inclusive
8 dana / 7 noci
2+
po osobi od 1920 €
7 noćenja, FB, od 1920,-€ po osobi
Mövenpick Resort Kuredhivaru Maldives PO OSOBI OD 2.938,- EUR
Izdvajamo
7 noćenja, FB i All Inclusive
Izdvajamo

Vile na vodi na Maldivima 

 

 

PREMIUM OWERWATER VILLAS NA MALDIVIMA

Water Villas su simbol Maldiva..Izum Maldiva.I dan danas, boravak u luksuznoj vili na stubovima direktno iznad okeana , a koji nam “bode oci” na instagramu je san vecine potencijalnih posetioca Maldiva.
Ako razmatramo vile, ovo su neki od parametara koji doprinose luksuzu i izdvajaju je po posebnosti u moru ponude:
» greben za ronjenje 🤿
» privatni bazen sa slatkom vodom 🌊
»ljuljaska iznad lagune ⛱
»vodeni tobogan
»nameštena terasa 🛋
»panoramski prozori od poda do plafona
»đakuzi ili okrugla kada sa pogledom na okean 🛁
»stakleni podovi .

Takođe, vile iznad vode mogu imati pogled na zalazak sunca ili izlazak sunca. Zavisi u cemu vise uzivate : izlazak sunca 🌄 ili zalazak sunca 🌅
Evo 7 hotela na Maldivima sa jedinstvenim overwater villama , obeležite ih:

1. PRIVATE WATER RESERVE WITH POOL (4 BEDROOM), GILI LANKANFUSHI MALDIVES
2. SUNSET WATER VILLA WITH POOL, FOUR SEASONS MALDIVES LANDAA GIRAAVARU
3. SUNSET WATER VILLA WITH POOL, CONRAD MALDIVES RANGALI ISLAND
4. COMO WATER VILLA WITH POOL, COMO MAALIFUSHI
5. SUNSET LAAMU WATER VILLA WITH POOL, SIX SENSES LAAMU
6. JACUZZI WATER VILLA, VILAMENDHOO ISLAND RESORT & SPA
7. GRAND WATER VILLA WITH POOL (1 BEDROOM), ONE&ONLY REETHI RAH…
Generalno, owerwater villas su dobrim delom doprinele da Maldivi kao destinacija steknu svetsku slavu 🥰

Maldivi su definitivno  br. 1 honeymoon destinacija. Hoteli su uvek spremni da iznenade mladence raznim pogodnostima.

Nemojte se iznenaditi ukoliko Vas na licu mesta iznenade neočekivanim upgrade-om i omoguće Vam boravak u luksuznom bungalowu na plaži ili to može da bude Overwather Bungalow…

Osim toga, na Maldivima možete napraviti i venčanje iz snova, upravo onako…filmski. Međutim, ceremonije venčanja na Maldivima su simbolične i nisu priznate.


 

Koji tip usluge izabrati na Maldivima?

 

Turizam na Maldivima je koncipiran tako da je svako ostrvo jedan hotel, tj. resort samo za sebe, što pruža gostima pravo uživanje i privatnost, te izuzetno miran i tih odmor.

Obzirom da su cene vanpansionskog boravka na Maldivima prilično visoke, uvek se preporučuje da birate bar uslugu polupansiona. Ukoliko se odlučite za All Inclusive uslugu, troškove ćete gotovo izbeći u potpunosti. U većini resortova vrhunski evropski kuvari mogu razmaziti goste svojim specijalitetima.

U hotelima se uglavnom služi internacionalna kuhinja. Doručak se obično nudi u obliku bogatog švedskog stola. Ručak i večera se uglavnom služe kao švedski sto odnosno a la carte u zavisnosti od izbora samog hotela.

Piće na Maldivima – naravno voda – uglavnom se uvozi sa Šri Lanke (cena flašice oko 2$). Alkoholna pića su zabranjena, mada se mogu kupiti ali su njihove cene prilično visoke. Vino je dosta skupo, cena od 30$ i više, a izbor je neverovatan, posebno na ostrvima visoke kategorije. Na primer, hotelsko ostrvo Soneva Fushi ima sopstveni vinski podrum ukopan u koralni greben, koji čak nabavlja vrhunska vina iz Francuske. Svako hotelsko ostrvo ima bar jedan bar, u kojem služe sve međunarodno poznate koktele i duge napitke. Bezalkoholna pića kao što su Coca Cola, Sprite i tonik dostupna su u limenkama ili bocama (cena od 5-10$). Nacionalno piće je čaj (Sai).

Popularna pitanja gostiju: kakva je situacija sa alkoholom na Maldivima?Alkohola na Maldivima ima i ima u izobilju!

Ali idemo redom

1. Zabranjeno je uvoziti alkohol !

2. Za vreme transfera i čekanja na transfer konzumacima alkoholnih pića nije moguća.Na lokalnim ostrvima alkohol je zabranjen – na Maleu, na aerodromu, u čekaonici za ulazak u avion !

3. Alkoholni raj započinje u resprtovima i što je viša kategorija hotela, to su scenariji raznolikiji: do uobičajenog menija + vinskih podruma, setova, degustacija – gosti verovatno neće ostati bez vina.

4. Alkohol na Maldivima je skup, on se uvozi. Kad kažu „lokalno“, misle na dati region. Cena zavisi, između ostalog, od nivoa odmarališta;

5. 30 za bocu vina je vrlo, vrlo retka cena. Obično je cena čaše 30 dolara. Pravi maldivijski scenario – od 100 usd ++

6. Ko voli da se opušta uz alkohol, savetujem vam da obratite pažnju na all inclusive program, uključujući i vrste pića koja su uključena – razlika može biti primetna;

7. Ako je to uobičajeni all inclusive program, onda su to standardna pića, prošireni asortiman će biti istaknut prefiksom plus, zlato, premium, deluxe ✔

8. Prema all inclusive sistemu, alkohol je uvek u neograničenim količinama

9. Nije uvek čitav asortiman alkohola uključen u all inclusive sistem – u meniju će biti navedena cena onih pica koji se doplaćuju.

Napojnica: novčanica od 5-10 US $ je prikladna za sedmični boravak, za konobara u restoranu kao i za bell boy-a. Uz dobru uslugu, veći iznos je uvek dobrodošao.


 

Kako izabrati hotel na Maldivima?

 

Dakle, odlučili ste za MALDIVE  a onda se suočite sa teškim zadatkom – izborom rezorta. Evo na šta treba obratiti pažnju? U ovom postu delimo naše tajne koji su to najbitniji elementi.

1. BUDŽET

Do nedavno nedostižna destinacija, a danas Maldivi nude ogroman izbor hotela koji odgovaraju raznim ekonomskim mogućnostima. Zadatak br.1 je da se informišete o okvirno najnižoj ceni za planirani period putovanja i zatim da se krene sa daljim elementima koji su vama važni.

2. PERIOD PUTOVANJA

Maldivi su destinacija na koju je moguće otputovati tokom cele godine, ali i dalje postoje velike šanse za kišu od maja do oktobra. Ali cene su takođe najniže u ovom periodu. Takođe morate znati da tokom božićnih i novogodišnjih praznika cene smeštaja rastu skoro 2-3 puta!

3. IZBOR HOTELA.

Ovde vam savetujemo da uzmete u obzir broj  putnika (da li putujete sa decom ili bez) i tip odmora (romantični / porodični / aktivni / sa mogućnošću ronjenja ..). U našoj ponudi je preko 115 hotela od 4*-6* i u svakoj od kategorija izdvajamo bar 3 hotela kada formiramo ponudu za klijenta.

4. TIP SOBE

Nije tajna da čak i unutar istog resorta mogu postojati potpuno različite kategorije soba sa izlazom na različiu plažu.  Jedna strana ostrva su nebeski Maldivi, a druga je potpuno neprikladna za kupanje. Pažljivo proučite gde će se vaša vila nalaziti. Cene tipova soba unutar istog resorta po nekad drastično variraju u ceni.

5. IZBOR PLANA OBROKA

U nekom hotelu, na primer, isplativije je uzeti all inclusive- u tom slučaju, pored tri osnovna obroka imate razne snekove, grickalice i ono najvažnije – alkoholna i bezalkoholna pića.  Za neke klijente je  pun pansion ili polupansion sasvim dovoljan. U tom slučaju obezbeđena vam je voda kao i kafa/čaj/sokovi za vreme doručka. Postoje i tipovi gostiju koji isključivo biraju samo doručak.. ali taj izbor nikada nije zbog uštede.. na protiv ! Ovaj tip klijenata vole apsolutnu slobodu, nezavisnost i privatnost. Oni sami biraju gde i kada žele da odu na večeru.

6. IZBPR TRANSFERA

U vezi brzog broda je sve jasno. Ali šta je sa kombinovanim prevozom ili hidroavionom, ako hotel nudi obe opcije? Kakva su vremena čekanja? Šta će biti udobnije, a manje zamorno? Kada kreće poslednji hidroavion ka/sa ostrva.

 7. KADA REZERVISATI?

Konačna cena putovanja na Maldive , dostupnost hotela, tipa sobe dosta zavisi od vremena kada se odlučite da rezervišete. Uvek se savetuje da na vreme počnete sa planiranjem odmora. Tada imate mogućnost da iskoristite i popuste za rane rezervacije. Naravno, uvek postoje i lastminuti, ali imajte na umu da ove popuste ne objavljuju svi hoteli , takodje, popusti se odnose samo na sobe koje nisu rezervisane u tom period ( a to su uglavnom veće vile sa mnogo višom cenom u odnosu na osnovni tip sobe )

 

Ako nemate vremena ili želje da se posvetite proučavanju ovih pitanja, savetujemo vam da se obratite našem timu koji sa punom pažnjom obrađuje svaki upit .

Tokom konsultacija  od strane našeg agenta dobićete odgovore na sva ova pitanja, kao i

– međusobno poređenje resortova

– naše fotografije, video zapise i komentare većine predloženih hotela.

 

Mudro isplanirajte odmor! Ako je potrebno, uvek smo na raspolaganju


Sezona na Maldivima: januar, februar, mart, april, jul, avgust, novembar, decembar. Maldive odlikuje tropska klima, kao i konstantna temperatura od oko 30°C tokom cele godine.

Najbolje vreme za putovanje na Maldive je od novembra do aprila. Međutim, od maja do oktobra su pljuskovi češći i znatno duži zbog vlažnog monsuna. U ovom periodu, aranžmani agencija koje u svojoj ponudi imaju putovanje na Maldive su dosta jeftiniji.

Klima na Maldivima: tropska sa relativno visokom vlažnošću, severoistočni monsun od novembra do marta, jugozapadni monsun od juna do kraja avgusta, prosečna minimalna temperatura 25.5°C, prosečna maksimalna temperatura 30.4°C.

Maldivi u januaru – iako je januar najhladniji mesec u godini, na Maldivima je u januru pravi raj. Prosečne dnevne temperature se kreću oko 27ºC uz mogućnost da dostigne i 29ºC, tako da ćete svakako uživati u sunčanju. Okean je bistar i topao, vidljivost je odlična što će posebno da veseli ljubitelje ronjenja. Tokom januara, ostrva imaju devet sati sunca i u proseku pet kišnih dana.

Maldivi u februaruizvrsno vreme za putovanje na Maldive! Februar je vrhunac i verovatno najbolji mesec za uživanje u svemu što Maldivi nude! Sunce sija gotovo 10 sati dnevno. U februaru se temperatura obično kreće od 26°C do 30°C. Najsušniji je mesec na Maldivima i u njemu u proseku pada samo 50 mm kiše tokom pet dana. Ronjenje će biti pravi užitak zbog odlične vidljivosti.

Maldivi u martuu martu se temperature na Maldivima podižu i do 31°C – odlično za duge dane na plaži. Ljubitelji ronjenja će uživati u podvodnim avanturama, a mart je takođe i početak sezone surfovanja na Maldivima. Sa hiljadama ostrva, koja se nalaze u Indijskom okeanu, Maldivi su prava destinacija za rajski odmor. Mart je najtopliji mesec u godini na Maldivima, zbog čega je savršeno vreme za odlazak i kupanje na zlatnom suncu. Sa vedrim plavim nebom i vrlo malo šansi za kišu, možete uživati u upoznavanju ovih zapanjujućih ostrva u Indijskom okeanu bez brige o vlažnom vremenu. Ako se i desi neki pljusak, on će kratko trajati. Ako volite kupanje i ronjenje na dah, more je prelepo toplo, tako da možete satima provesti u blistavim tropskim vodama.

Maldivi u aprilui april je još jedan divan i topao mesec na Maldivima. Ujedno i mesec kada dolazi kraj zvanične sušne sezone i kada su pljuskovi češći posebno od kraja meseca. Vidljivost vode za ronjenje i ronjenje na dah je i dalje veoma dobra – Maldivi su ostrvska država i ima tropsku monsunsku klimu sa visokim temperaturama tokom cele godine, sa vlažnom sezonom od maja do oktobra i sušnom od novembra do aprila. Južna ostrva imaju više kiše od onih na severu zbog jugozapadnih monsunskih vetrova. Prosečne temperature se kreću oko 30°C tokom dana, a noću pada samo na 25°C. Temperatura mora je oko 28ºC, što je savršeno za kupanje. Tokom dana ćete imati i do devet sunčanih sati. Obavezno koristite kreme za sunčanje tokom sušnih i sunčanih meseci. 

Maldivi u majui maj je topao, sa prosečnim maksimalnim temperaturama do 31°C, ali predstavlja i početak vlažne sezone na Maldivima, pa je moguće da više dana pada kiša. Vidljivost za ronjenje je malo smanjena zbog planktona u vodi. Kiša u maju obično ne pada dugo, a i dalje ćete imati dosta toplog i sunčanog vremena. S obzirom da je glavna sezona na Maldivima za nama, imajte na umu da su i cene hotela povoljnije u periodu od maja, pa sve do kraja oktobra, niže su čak i do 20%.

Maldivi u junujunsko vreme uglavnom ostaje toplo, vlažno i vetrovito. Temperatura ovog meseca kreće se od 27°C-30°C. Polovina dana u junu može biti kišna. Mada Maldivi i u ovom mesecu imaju prosečno 7 sati dnevnog sunca. Jun se nalazi u vlažnoj sezoni i veće su šanse za kišu. Ali možda ćete imati sreće i dobiti više sunčanih dana. Kišna sezona uglavnom traje od maja do oktobra, što jun čini jednim od najvlažnijih meseci. U ovom trenutku ćete i dalje imati dovoljno sunca, jer su pljuskovi često kratki. Na severu će biti manje kiše zbog jugozapadnih monsunskih vetrova, dok su vetrovi jači u vlažnoj sezoni. Veća je i vlažnost vazduha.

Maldivi u julukišna sezona traje od maja do oktobra, tako da je i jul jedan od najvlažnijih meseci u godini. Vlažnost vazduha je takođe veća, ali jul je i dalje popularan mesec za putovanje na Maldive jer ćete možda moći da nađete jeftiniji odmor. Najviša temperatura u julu, u glavnom gradu Male je 30ºC, a noću pada samo na 25ºC. Vreme na Maldivima u julu je toplo i vlažno, sa kratkim jakim pljuskovima. Ovo je posebno dobro doba godine za surfere jer su i talasi najveći. Takođe, je još uvek dobro vreme za ronjenje, mada su prisutne velike količine planktona u vodi. 26. jula je Dan nezavisnosti Maldiva, pa se na većini ostrva održavaju parade i javne proslave.

Maldivi u avgustuavgust na Maldivima je topao i vlažan, sa prosečno 7 sunčanih sati svakog dana i kratkim jakim pljuskovima. Vidljivost za ronjenje je smanjena zbog planktona u vodi, ali primamljive ponude znače da je ovo još uvek popularno vreme za posetu. Tokom cele godine na Maldivima je toplo vreme. Sa uvek visokim temperaturama, količina kiše se ovde menja s vlažnom sezonom koja traje od maja do oktobra. Avgust je, takođe, jedan od najvlažnijih meseci u godini, ali u ovo vreme ćete i dalje imati dovoljno sunca. Imaćete manje kiše ako ste na severu zbog jugozapadnih monsunskih vetrova, dok su vetrovi jači u vlažnoj sezoni uopšte. Avgust je topao, vlažan, sa prosečno sedam sunčanih sati svakog dana i kratkim jakim pljuskovima tokom dana.

Maldivi u septembruMaldivi su ostrvska država i arhipelag koji tokom cele godine uživa u visokim temperaturama, toplim vodama i puno sunca. Septembar je jedan od najvlažnijih meseci u godini, ali će vremenske prilike i dalje dozvoljavati da neko vreme provedete na plaži. Vreme se ne menja mnogo tokom godine na Maldivima. U septembru, Male, glavni grad i najveći grad Maldiva, ima prosečno najvišu temperaturu 30ºC. Večeri su tople i prijatne. Noću temperatura pada samo na 25ºC. More je, takođe, toplo sa oko 28ºC, dok je visoka vlažnost vazduha. Tokom 15 dana ima 213 mm kiše, iako i dalje možete očekivati par sunčanih sati od 12 sati dnevnog svetla svakog dana. Sunce zalazi oko 18 sati. Zbog obilnijih kiša i većeg nivoa planktona u vodi, vidljivost za ronjenje je smanjena, ali i dalje prijatna sa odličnim šansama da se vide podvodni svet.

Maldivi u oktobruvlažna sezona završava se u oktobru, mada i dalje možete očekivati visoke temperature, mnogo sunca i divno toplo more. Generalno ima jačih vetrova tokom vlažne sezone, takođe i veće vlažnosti. U oktobru tokom dana temperatura može dostići i do 30°C. Večeri su prijatne, noću je i do 25ºC. Temperatura mora je oko 28ºC, što je savršeno za opuštanje i plivanje, dok je vlažnost veća. Prosečna količina kiše je 229 mm tokom 16 kišnih dana, ali i dalje možete da se radujete suncu i uživate u nekoliko sunčanih sati od 12 sati dnevnog svetla svakog dana. Sunce zalazi malo pre 18 sati. Ovo je poslednji mesec sezone surfovanja na Maldivima, sa jugozapadnim monsunima, koji se javljaju između maja i oktobra, pružajući izvanredne uslove za surfovanje na severnim i centralnim atolima. Zbog obilnih kiša i većeg nivoa planktona u vodi, vidljivost za ronjenje je malo smanjena.

Maldivi u novembruMaldivi imaju toplo vreme tokom cele godine. Temperature se gotovo ne menjaju, ali se menja količina kiše. I u novembru će biti kiše, ali i dosta sunca. Manje je kiše na severu nego na jugu zbog smera jugozapadnih monsunskih vetrova, dok se vetrovi smiruju kako vlažna sezona prelazi u sušnu sezonu. Prosečna najviša vrednost u glavnom gradu Male je u novembru 30ºC, a noću pada do 25ºC. Temperatura mora je oko 28ºC, tako da je lepo i toplo za kupanje, dok je vlažnost veća. Tokom 14 dana pada kiša od 192 mm, a svakog dana možete očekivati 12 sati dnevnog svetla sa šest sunčanih sati. Sunce zalazi nešto pre 18 sati. Novembar na Maldivima označava i početak sušnije sezone sa više vedrih i sunčanih dana, dok su kraći pljuskovi mogući uglavnom u popodnevnim satima. Prosečne dnevne temperature su oko 30°C, manje je planktona u vodi i samim tim je vidljivost bolja što je posebno dobra vest za ljubitelje ronjenja.

Maldivi u decembrudecembar je na početku sušne sezone, iako će biti i kiše, kako mesec odmiče biće je sve manje. Kako nastupa sušna sezona, vetrovi slabe, vreme postaje mirnije i stabilnije, a i vlaga je manja. Najviša vrednost u glavnom gradu, Male, je 30ºC u decembru. Večeri su tople i prijatne. Temperatura mora je oko 28ºC, pa je fantastična za kupanje. Zalazak sunca je oko 18 sati. Klima u decembru je prvenstveno topla i suva sa pljuskovima oko sredine meseca. Ovo doba godine je idealno za beg od prave zime i za uživanje u suncu. Božić i Nova godina su posebno popularni kada Maldive posećuje veliki broj turista, pa se može desiti da pojedini hoteli imaju i propisan minimalan broj noćenja. 

Putovanje na Maldive

Koliko traje let do Maldiva?

 

 

Maldivi su ostrvska destinacija i do Maldiva možete isključivo avionom. Iz Beograda ne postoji direktan let već su letovi sa bar jednim presedanjem.

Ukoliko putujete na Maldive, u zavisnosti od izbora avio kompanije presedaćete u jednom od gradova: Doha, Istanbul ili npr. Abu Dabi. Let do Dohe traje oko pet sati uz par sati čekanja na aerodromu. Nakon toga Vas čeka još pet sati do Maldiva. Cene letova mogu u većoj meri varirati u zavisnosti od avio kompanije i perioda putovanja.

Transfer – na aerodrom Velana (Male) sleću svi internacionalni letovi iz Evrope, pa se odatle dalje transferišu do svog izabranog hotela. Na Maldivima ima još 10 lokalnih aerodroma i ukoliko je Vaš hotel dosta udaljen od Malea, verovatno je da ćete leteti posebnim avionom na neki od njih, pa odatle brodom do svoje destinacije.

Međunarodni aerodrom – Velana je smešten na ostrvu Hulhule. Od aerodroma je organizovan transfer do Vašeg hotela i transfer je uvek uključen u cenu izabranog smeštaja. U zavisnosti od izabranog hotela, transfer se obavlja: hidroavionom, brzim brodom ili u  kombinaciji lokalnog leta sa brodom. Treba imati na umu da se svi transferi obavjaju do 17h pa je, ukoliko dolazite u večernjim časovima, poželjno rezervisati hotel u neposrednoj blizini aerodroma.

Male – glavni grad

Male, prestonica Republike Maldiva, pripada takozvanom atolu Kaafu i zahvata celu površinu istoimenog ostrva na kojem je smešten.

Većina turista zbog brzo organizovanog prevoza do svog smeštaja i ne stigne da vidi i upozna malo bolje ovaj grad. Ali ukoliko imate par slobodnih sati obavezno iskoristite priliku da posetite Narodni muzej i ostale kulturne znamenitosti, prošetate uskim ulicama i glavnim trgom, šopingujete na njihovim bazarima ili jednoj od najvećih ribljih pijaca… Sve ovo će Vam biti zanimljivije i slađe uz sočne ukuse njihovog specijaliteta od kokosa i suve banane koje možete kupiti u mnogobrojnim poslastičarnicama. Takođe, postoje razni izleti iz Vašeg hotela do Malea koji se uglavnom organizuju u ranijim jutarnjim časovima. Mada, za detaljnije i tačnije informacije se možete svakodnevno raspitati na recepciji. Do željene lokacije se najčešće dolazi gliserima, pa ovo može biti odlična avantura, ali i način da što bolje upotpunite svoj boravak u ovoj egzotičnoj zemlji.


Maldivi – korisne informacije

 

Naziv: Republika Maldivi

Klima: tropska sa relativno visokom vlažnošću,  severoistočni monsun od novembra do marta, jugozapadni monsun od juna do kraja avgusta, prosečna minimalna temperatura 25,5 °C, prosečna maksimalna temperatura 30,4 °C . Sezona na Maldivima: januar, februar, mart, april, jul, avgust, novembar, decembar.

Lokacija: Indijski okean, jugozapadno od južnog dela Indije. Sastoji se od pojedinačnih arhipelaga (atola) sa ukupno oko 1.190 ostrva, od koji je 200 malih ostrva naseljeno lokalnim stanovništvom.

Male je glavni i najveći grad ove ostrvske republike. Smatra se jednim od najnaseljenijih gradova u svetu i središte je svih poslovnih aktivnosi na Maldivima. Međunarodni aerodrom je smešten na susednom ostrvu Hulhule.

Jezik: Divehi, engleski se koristi u  poslovnom svetu.

Religija: Islam

Valuta: Maldivska rufija (od septembra 2018: 1 Euro = oko 17.99 MVR)

Vremenska zona: CET + 4h

Pasoš & visa: Obavezni, viza se dobija na aerodromu.

Atolli na Maldivima

 

 • Ari Atoll zapadno od Male Atoll, Ari Atoll – netaknuta priroda i prelepe peščane plaže na Maldivima.
 • Baa Atoll je otvoren za turiste pre par godina, pogodan je za ljubitelje ronjenja.
 • Huvadhoo Atoll Južna ostrva na Maldivima dele se na Gaafu Dhaalu Atoll i the Gaafu Alifu Atoll.
 • Lhaviyani Atoll Na 140 km severno od glavnog ostrva Male.
 • North Male Atol Zajedno sa glavnim ostrvom Male, formira geografski centar Maldiva. U jednoj od najmanjih prestonica na svetu, život Maldivaca možete doživeti iz bliza. Međunarodni aerodrom se nalazi severno od Male-a, oko 1 km udaljen od ostrva Hulule.
 • South Male Atoll sa prelepim naseljenim i nenaseljenim ostrvima odvojen je od severnog muškog atola kanalom, širine oko 4 km.
 • Rasdhoo Atoll Od atola Ari na severoistoku, oko 8 km udaljen je ovaj mali atol.
 • Haa Alifu Atoll Najseverniji atol na Maldivima udaljen je oko 280 km od Male-a.i, viza se dobija na aerodromu.
  Coral & Co

  Posebno popularan je Crni koral koje je i zaštićen. Takođe, zaštićeni su i glavata kornjača i ajkule čiji ulov je u principu zabranjen. Ipak, postoje prodavnice u kojima se kao ukrasni predmeti nude komadi ajkule. Poseta glavnom gradu, Male, takođe je dobar način za kupovinu suvenira, a postoji i mnogo prodavnica u blizini Grand Friday džamije, koje nude ronilačku opremu i kupaće kostime od različitih tekstila.

  Radno vreme

  Petak je za muslimane kao praznik. Gotovo sve miruje, vlasti i druge državne institucije su zatvorene. Takođe, tokom posta Ramazana, radno vreme je ograničeno. Prodavnice u Male-u: ponedeljak-četvrtak 08-21h, petkom zatvoreno do oko 14h; Banke: ponedeljak-četvrtak  08–13h; lokalna uprava: ponedeljak-četvrtak 07-13.30h.


 • Included
  Maldivi 2024
 • Not Included
  Individualni polasci
  Primer cena po osobi
  Avionski prevoz
  Šta je uključeno u cenu
  TipUsluge
 
(Aranžmani 2023)

Ponuda  hotela na Maldivima

   
 

HOTELI PONUDA

 

Trebate  savet?

    Radno vreme  
 • Monday – Friday10:00-17:00 h
 • Saturday – SundayClosed
 
Informacije i rezervacije  u First Choice poslovnici -Brankova 32, 11000 Beograd ,  na našem sajtu www.firstchoice.rs ili nas kontaktirajte na booking@firstchoice.rs   First Choice d.o.o. Beograd   je ovlašćeni agent prodaje za teritoriju Srbije organizatora putovanja  TUI Austria Holding GmbH . Važe Opšti uslovi putovanja TUI GmbH
U zavisnosti kakav tip odmora planirate, svakako treba pažljivo izabrati resort na Maldivima gde ćete provesti Vaš odmor. Na Maldivima je zapravo jedan resort jedno ostrvo. Do nedavno, Maldivi su važili za destinaciju koja je idealna isključivo za putovanje za odrasle bilo da putujete na medeni mesec ili jednostavno želite da otputujete sa partnerom ili prijateljima. Međutim, u poslednje vreme stvari su se značajno promenile. Maldivi su postali destinacija koja je sve više privlačna porodicama sa decom. Veliki broj hotela se trudi da prilagodi svoj sadržaj najmlađim gostima od interesantnih igraonica sa mnoštvom tobogana preko animacije do dečijeg menija. U nastavku teksta pogledajte predloge hotela na Maldivima u zavisnosti od tipa planiranog putovanja i odmora.