Top
 

Lanzarote

Lanzarote: Top 5 atrakcija na vulkanskom ostrvu 

Prva asocijacija na Lanzarote je odmor na plaži, potpuna relaksacija i prijatne temperature tokom cele godine. Naša je preporuka da iznajmite automobil i istražiti ostrvo – ima mnogo toga da se vidi i otkrije! Pogledajte naš izbor top 5 atrakcija na ovom vulkanskom ostrvu.

 

Lanzarote # 1: Nasleđe Cezara Manrikue

Oni koji posete Lanzarote definitivno će se upoznati sa delima umetnika, arhitekte i ekologa Cezara Manrikuea. Ostavio je trag na ovom ostrvu koje još uvek ima koristi od njegovog nasleđa. Njegova obeležja možete pronaći u arhitekturi, muzejima i parkovima svuda po ostrvu. Imao je veliki uticaj i na zakonodavstvo. Zahvaljujući njemu primenjen je kanarski stil sa belim, ravnim kućama.

Preporučujemo da kupite CACT kombinovanu kartu i posetite nekoliko Manrikue atrakcija – Vrt kaktusa (Jardin de Cactus) i njegov muzej sa pećinama (Jameos del Agua).

Možete posetiti i kuću Cezar Manrikue u Hariji, gde je živeo i radio do svoje smrti 1992. godine.

Lanzarote # 2: Pogled na susedno ostrvo Graciosa

Još jedno delo Cezara Manrikuea je vidikovac u vidu platoa na samom vrhu ostrva – pod nazivom “Mirador del Rio”. Plato se zatvara pre zalaska sunca i ne treba propustiti ovaj spektakl.

Stoga preporučujemo da nakon obilaska ostavite automobil i da se pešice zaputite prema vidikovcu koji nudi savršen pogled na ostrvo Graciosa. Imaćete utisak da stojite među oblacima.

Lanzarote # 3: Surferi i plaža iz snova Famara

Planinski masiv, na kome se nalazi Mirador del Rio, vrlo je interesantan teren za obići. Vodi direktno na plažu Famara, koja je veoma popularna među surferima. Očekuje vas jači vetar, ali pogled na strme litice – naročito u sumrak – je očaravajući.

Neposredno uz plažu Famara nalazi se i apartmansko naselje u duhu 70-ih godina. Ovo mesto je idealno za sve one koji vole retro ambijent!

Lanzarote # 4: Montañas del Fuego u Timanfaya Nacionalnom Parku

Istraživanje vuklana je definitivno najuzbudljiviji deo programa! Vulkanska aktivnost se najbolje može zapaziti tokom obilaska sa vodičem u Nacionalnom parku Timanfaya.

Evo kako to slikovito izgleda: slama se potopi u šupljinu tla i odmah se zapali vatra. Čuvar parka doliva vodu što nekoliko sekundi kasnije proizvodi paru. Spektakl traje svega nekoliko minuta, ali jasno prikazuje vulkansku aktivnost u Lanzaroteu!

Lanzarote # 5: Vinogradarstvo u oblasti La Geria

Na kraju vašeg sadržajnog putovanja, preporučujemo vam da istražite plantaže vinove loze La Geria na Lanzaroteu. Ljubazni vinogradari će vam pokazati vinograde – uzbudljivo je videti kako se vinova loza uzgaja na potpuno suvom vulkanskom kamenu. Preporučujemo degustaciju vina u nekoj od lokalnih vinoteka. Pored kvalitetnog domaćeg vina, uživajte i u specijalitetima od maslina do tipičnog kanarskog krompira sa sosom (mojo).

To bi bilo naših top 5 atrakcija u Lanzaroteu.

Naravno, ima još mnogo toga da se otkrije – od jedrenja do planinarenja, kao i biciklizam koji je ovde veoma popularan! Lanzarote svakako nudi mnogo više od tipičnog odmora na plaži.

 

Highlights hoteli Lanzarote

 

Princesa Yaiza Suite Hotel Resort 5* – Playa Blanca

 

 

Luksuzni hotel zadovoljava najviše standarde i nudi brojne vrhunske restorane. Odvojen od peščane plaže Playa Dorada samo promenadom i udaljen je od centra „Playa Blanca“ 500 m. Vreme transfera je oko 35 min. Arodrom je na oko 35 km.

 

 

 

 

Gran Castillo Tagoro Family & Fun 5* – Playa Blanca

 

Hotel u stilu zamka nudi fantastičan bazen i odvojeni prostor za porodice sa vodopadom i toboganima. Nalazi se na periferiji, direktno na moru sa predivnim pogledom na ostrva Los Lobos i Fuerteventura. Centar mesta nudi brojne prodavnice, restorane i barove. Vreme transfera je oko 35 min.

 

 

 

TUI SENSIMAR Natura Palace 4* – Playa Blanca

 

Hotel je direktno na moru i nudi predivan pogled na ostrva Fuerteventura i Los Lobos. U blizini je peščana plaža „Playa Flamingo“ a centar malog ribarskog mesta Playa Blanca je na oko 3,5 km. Papagayo plaža je udaljena oko 7km i autobusko stajalište je na 300 m od hotela. Vreme transfera je oko 1h i 20 min.

 

 

 


 • Included
  Lanzarote
 • Not Included
  Individualni polasci
  Primer cena po osobi
  Avionski prevoz
  Šta je uključeno u cenu
  TipUsluge