Top
 

Kos

Kos

 

Ostrvo Kos pripada ostrvskoj grupi Dodekaneze, nalazi se južno od ostrva Kalimnos i severno od ostrva Nisiros. Treće je po veličini ostrvo ove grupacije, i poznato je pod imenom „Plutajuća bašta“.

Ono što čini Kos jednom od atraktivnijih turističkih destinacija su duge peščane plaže sa crnim ili zlatnim peskom, male, skrivene uvale, živopisna mesta i izuzetna gostoljubivost.

Kos, rodno mesto čuvenog Hipokrata, privlači turiste iz godine u godinu. Odlični hoteli i prekrasne plaže obećavaju opuštajući odmor. Najpopularnije plaže na Kosu su na severnoj obali između rta Skandari i Mastihari. Međutim, neke turiste privlače i skrivene uvale na zapadnom delu ostrva iza Kefalosa. Posetite mala sela Pili, Zia i Lagoudi odakle možete pešačiti do Dikeosa, koji je na 846 metara i najviši je vrh na ostrvu.

 

Preporuka hotela na Kosu – letovanje 2022

 

 

TUI BLUE Palazzo Del Mare 5*

Lokacija: Marmari

Jedna od najlepših peščanih plaža na ostrvu graniči se direktno sa dizajnerski orijentisanim, modernim odmaralištem sa prelepim bazenom. Hotel je na samo oko 50 m od duge, fine peščane plaže, do koje se stiže malim putem. Marmari sa prodavnicama, tavernama i barovima udaljen je oko 1 km.


 

 

Mitsis Blue Domes Resort & Spa 5*

Lokacija: Kardamena

Luksuzno odmaralište Mitsis Hotel impresionira visokim kvalitetom usluge i elegantnim sobama. Kulinarski delikatesi dočarani su u 11 restorana i 6 barova. Smešten direktno na prelepom delu plaže. Centar Kardamena sa prodavnicama, restoranima i lukom udaljen je oko 7 km. Grad Kos je udaljen oko 28 km.


 

 

TUI MAGIC LIFE Marmari Palace 4*

Lokacija: Mastichari

Hotel gde je akcenat na porodicama. U njemu možete uživati u svim sadržajima TUI MAGIC koncepta. Pored aktivnosti i zabave u bazenu, odlične ponude za decu i velikog izbora sportskih aktivnosti, možete uživati u kulinarskim specijalitetima, što će sve učiniti Vaš odmor jedinstvenim.


 

 

Blue Lagoon Village 5*

Lokacija: Kefalos

Ovaj raj za kupanje, koji je popularan među porodicama, ima šest slatkovodnih bazena. Da ne zaboravimo: „Zemlja avantura“ sa toboganima. Za one koji vole mirnije: Naravno, tu je i bazen za opuštanje. Kompleks, izgrađen u luksuznom stilu, nalazi se u Kefalosu i jedino je odmaralište na plaži dugačkoj 800 metara.


 • Included
  Kos
 • Not Included
  Individualni polasci
  Primer cena po osobi
  Avionski prevoz
  Šta je uključeno u cenu
  TipUsluge