Top
 

Južna Afrika

Južna Afrika

U Južnoj Africi vas očekuje nezaboravna avantura.  Kombinacija snežno belih plaža, savana, veličanstvenih planina, beskrajnih vinograda i multikulturnih gradova. Prirodne lepote svakako nisu jedina atrakcija ove destinacije.

Na obali zaliva Table smešten je najnaseljeniji i treći po veličini grad Afrike, Cape Town. Daleko je poznat po odličnom položaju, sofisticiranoj luci sa brojnim restoranima i prodavnicama, botaničkoj regiji Cape, planini Table kao i plaži gde se možete družiti sa pingvinima. Nosilac je i titula kao što su svetska prestonica dizajna i najbolja turistička destinacija.

Dalje u unutrašnjosti se nalazi Johannesburg, najveći i najbogatiji grad Južnoafričke Republike. Idealna je destinacija za ljubitelje istorije. U njemu možete posetiti najznačajniji Muzej Afrike, kao i nekadašnju kuću Mandele. Kako je jedna od najvećih svetskih metropola, bićete impresionirani arhitektonskim stillom. U okolini su brojni parkovi i oaze koje možete istražiti tokom izleta. Na jugu grada se nalazi rudnik zlata Gold Reef City otvoren za turističke posete.

Južna Afrika je pravi raj za ljubitelje divljine i prirode. Na jednoj strani možete posmatrati ogromne kitove dok preskaču talase a potom se prepustiti safari iskustvu i izbliza videti lavove, nosoroge i slonove. Istočno od Johannesburga nalazi se Kruger, jedan od najvećih nacionalnih parkova gde možete videti sve afričke vrste životinja. Na zapadnoj obali je slikoviti koridor Garden Route koji će vas očarati impresivnim pejzažom.

 

Preporuka hotela Južna Afrika

 

Radisson Blu Hotel Waterfront 5* – Kapstadt/City

 

Ovaj luksuzni hotel smešten je na obali mora pored privatne marine. Gostima nudi odličnu kuhinju, spa i fitnes centar, kao i impresivan infinity bazen sa pogledom na okean. Nalazi se u blizini zaliva Granger i ostrva Robben. Plaže iz snova su na nekoliko minuta vožnje. Udaljen je od aerodroma Cape Town oko 24 km.

 

 

 

 

The Bay Hotel 4* – Kapstadt/Camps Bay

 

Smešten u podnožju planine Table, idealan je za goste koji žele opuštenu atmosferu, vrhunsku uslugu i jedinstveni pogled na okean. Odvojen je samo obalnim putem od prelepe peščane plaže Camps Bay. Udaljen je od aerodroma Cape Town oko 27 km.

 

 

 

 

The Plettenberg 5* – Plettenberg Bay

 

Smešten na vidikovcu, hotel nudi predivan pogled na okean. Sastoji se od dve zgrade, od kojih svaka ima svoj bazen. Pešačka staza vodi do duge peščane plaže. Udaljnost od aerodroma Port Elizabeth je oko 242 km.

 

 

 

 

 

✪ Najbolje vreme za odlazak u Južnu Afriku ✪

Period od decembra do aprila se smatra visokom sezonom, i temperature se kreću preko 20 °C. Niska sezona traje od juna do septembra, kada možete očekivati kratkotrajne grmljavine i neznatno hladnije temperature.

 


 • Included
  Južna Afrika
 • Not Included
  Individualni polasci
  Primer cena po osobi
  Avionski prevoz
  Šta je uključeno u cenu
  TipUsluge