Top
 

Fuerteventura

Fuerteventura

Zašto Fuerteventura?

Sinonim za Fuerteventuru su plaže, a kada ih vidite, shvatićete i zašto. Preko 150 peščanih plaža koje su najbolje na Kanarskim ostrvima.

Fuerteventura je drugo po veličini ostrvo u Kanarskom arhipelagu. Centar ostrva i najveća luka je grad Puerto del Rosario, smešten na istočnoj obali. Jedan od najpopularnijih gradova je Corralejo (Koraleho), spoj tradicionalnog i modernog stila. Costa Caleta je omiljeno mesto za porodice, sa obiljem internacionalnih restorana i velikim izborom sportova na vodi. Nacionalni park Corralejo koji se proteže duž obale 10 km je prostranstvo peščanih dina. Poluostrvo Jandia na jugu se spaja sa nacionalnim parkom, gde su zaštićene plaže i bescarinska zona.

 

Top destinacije

 

Živahni grad Corralejo ima niz peščanih uvala i plaža. Smešten na severu ostrvo, ovo je grad koji vas drži budnim i aktivnim tokom celog odmora. Odličan noćni život, brojne prodavnice i restorani. Idealno je mesto za surfere. Stari grad karakterišu uske uličice i riblji restorani.

Na jugozapadu ostrva nalazi se Jandia, mesto za nešto zahtevnije turiste. Ovde su najbolje i najduže plaže, gde je voda plitka i tirkizne boje. Prostrana, bela, peščana plaža smeštena je u podnožju plninskog lanca Pico de la Zarza. Ovaj grad je spoj luksuznih hotela, modernih restorana, noćnih klubova i starog grada.

Tokom boravka u Costa Caleta dobijate najbolje od ostrva, crne peščane plaže, ipresivan noćni život i brojne sportove na vodi. Mesto je odlično i za porodice. Okruženo je parkovima za igru, mini golf terenima i igraonicama.

Na mirnom jugu Fuorteventure nalazi se Costa Calma, sa 17 milja dugom peščanom plažom sa jedne strane, i velim vulkanskim prirodnim parkom sa druge. Odlikuju ga mirne obale i vijugava peščana plaža.

 

 Preporuka hotela – Fuorteventura 

 

TUI SENSIMAR Calypso Resort & Spa 4* – Playa de Jandia              

 

Odmor na moru, na jednoj od najlepših plaža ostrva. Hotel se nalazi na obroncima brda. Ovde počinje bela, peščana plaža „Playa de Jandia“ do koje se može doći u nekoliko koraka. Centar Jandije je udaljen 400 m, luka Morro Jable 3 km. Autobusko stajalište je na 200 m od hotela. Vreme transfera je oko 2h.

 

 

 

Club Jandia Princess 4* Playa de Esquinzo

 

Hotel se nalazi na jugu ostrva, na mirnoj lokaciji, direktno na predivnoj peščanoj plaži „Playa de Esquinzo”. Najbliža mesta su Jandia i Morro Jable do koji se može doći javnim prevozom. Vreme transfera je oko 120 min.

 

 

 

 

Hotel Riu Palace Tres Islas 4* Playa de Corralejo

 

Hotel nudi predivan pogled na okean i peščane dine. Nalazi se direktno na 4 km dugoj, peščanoj plaži. Do centra Corralejo ima 5 km. Vreme transfera je oko 40 min. Aerodrom je udaljen oko 35 km.

 

 

 

 

Kada je najbolje vreme za Fuerteventuru?

Temperatura na ostru retko pada ispod 10 °C zimi, i 25 °C leti. Tokom avgusta, temperatura je preko 30 °C. Kako su prisutni vetrovi, nikada nije nepodnošljivo toplo. Najviše kiše pada na severu, tokom oktobra i marta.

 


 • Included
  Fuerteventura
 • Not Included
  Individualni polasci
  Primer cena po osobi
  Avionski prevoz
  Šta je uključeno u cenu
  TipUsluge