Top
 

Aruba 2024

Aruba 2024

Aruba ima sve kvalitete koje jedno karipsko ostrvo treba da ima: beli pesak, palme i toplo more. Najlepši deo obale dužine 11 km povezuje Palm Beach i Eagle Beach na zapadnoj strani ostrva, i osvojio je 4. mesto na anketi najboljih svetskih plaža u 2018. godini.

Kako je Aruba jedna od četiri države koje čine Kraljevinu Holandiju, holandska kultura je izuzetno zastupljena, ali nije jedina koja je oblikovala ovo ostrvo. Prisutan je i američki uticaj, što je uglavnom izraženo u restoranima.

Palm Beach je glavno omaralište Arube. Svetlucavi pesak, tropski grebeni i odlična zabava čine ga idealnom destinacijom za odmor. Karakteriše ga tropska obala dužine 3 km, luksuzni hoteli na samoj plaži, šik restorani i dizajnerske prodavnice.

Glavni grad Arube, Oranjestad, smešten je na južnoj obali ostrva. Ispunjen holandskim kolonijalnim zgradama, razlikuje se od svih ostalih na Karibima. Postao je i luka namenjena luksuznim brodovima za krstarenja. Oko luke se nalazi nekoliko velikih tržnih centara, a u pozadini je Fort Zoutman, tvrđava iz 18. veka u kojoj je smešten istoriski muzej.

Na severozapadnoj strani ostrva, Eagle Beach nudi nešto laganiji ritam i više privatnosti. Ima jednu od nalepših svetskih plaža sa šećerno belim peskom i tirkiznom vodom. Ako ste ljubitelji ronjenja, možete otići do grebena Technicolor koji se nalazi u blizini obale.

 

U južnom delu Karipskog mora smešteno je rajsko ostrvo Curacao. Pripada grupi ABC ostrva, koju čine Aruba, Curacao i Boner. Prilično izolovano ostrvo ali sa bogatim kulturnim nasleđem i impresivnom prirodom. Skriveni zalivi, netaknute plaže, kristalno čisto more oduševljavaju sve posetioce. Glavni grad Vilemstad je na UNESCO-voj listi svetske baštine. Njegov centar privlači turiste svojom arhitekturm i istorijskim građevinama. Ostrvo ima preko 40 plaža i idealno je za različite sportove na vodi. Takođe, odlična je lokacija za ljubitelje ronjenja koji će uživati u jedinstvenom podvodnom svetu.

 

Najbolji hoteli na Arubi

 

Hotel Riu Palace Aruba 5* – Aruba

 

Odličan all inclusive koncept, moderan hotelski kompleks i savršena lokacija nude sve uslove za opuštajući odmor. Hotel se nalazi na najlepšoj plaži na Arubi. Peščana plaža “Palm Beach” je dužine 3500 m. Oranjestad je udaljen 11 km. Vreme transfera je oko 30 minuta.

 

 

Hotel Riu Palace Antillas 5* – Aruba

Hotel namenjen samo za odrasle, sa odličnom all inclusive uslugom i bogatim zabavnim programom. Nalazi se na samoj plaži, na severozapadu ostrva. Okružen je luksuznim restoranima i prodavnicama. Udaljen je 11 km od Oranjestada. Vreme transfera je oko 30 min.

 

MVC Eagle Beach 3*- Aruba

Karipski šarm i širok spektar aktivnosti obeležavaju ovaj kompleks. Gosti mogu ovde da se opuste na slikovitoj plaži Eagle ili u integrisanom bazenskom kompleksu. Jedna od značajnih tačaka je restoran Tulip.

 

 

 

Holiday Inn Resort Aruba

Hotel je udaljen 400 m od belih peskovitih plaža i tirkiznog mora Plam Beach-a, 15 minuta vožnje od aerodroma Kraljica Beatriks i 10 minuta od luke Arube i grada Oranjestad sa brojnim prodavnicama, restoranima i uzbudljivim noćnim životom.

 

Renaissance Wind Creek Aruba Resort 5*

Podeljen na deo namenjen samo odraslim osobama i sekciju za porodice sa decom, ovaj raznovrstan kompleks se predstavlja kao oličenje karipskih prazničnih snova. Bilo da se nalazite pored bazena na otvorenom okružen palmama, u kazinu ili u luksuznim buticima hotela – uživanje je ovde sveprisutno.

 

 

Najbolje vreme za odlazak na Arubu i Curacao

Aruba i  Curacao su popularne destinacije zbog umerene klime i mirnog vremena tokom cele godine. U Arubi je prosečna temperatura oko 28 °C. Ostrva se nalaze van pojasa uragana i  nema opasnosti od oluje. Najbolje vreme za Curacao je od decembra do aprila. Najveće gužve su tokom sezone karnevala, od januara do februara.

 

1. Neodoljive Plaže

Aruba je poznata po svojim beskrajnim plažama sa belim peskom i kristalno čistim morem. Najpoznatija među njima je plaža Eagle, koja nosi titulu jedne od najlepših plaža na svetu. Laganom šetnjom duž obale, osetićete nežnu morsku povetarac i zaroniti u azurnu vodu, pružajući vam trenutke nezemaljske opuštenosti.

 


 • Included
  Aruba 2024
 • Not Included
  Individualni polasci
  Primer cena po osobi
  Avionski prevoz
  Šta je uključeno u cenu
  TipUsluge