Top
 

Brazil

Brazil

 

Jedno od najzanimljivijih mesta na svetu, Brazil je zemlja belih peščanih plaža, divljih zelenih prašuma i ritmom ispunjenih metropola. Gradovi kolonijalnog doba zamrznuti u vremenu, fascinantni kanjoni usečeni u crvene stene koji naizgled nisu sa ovog sveta, ogromni vodopadi i tropska ostrva izgrađena na koralnim grebenima samo su neke od atrakcija koje Brazil čine nezaobilaznom destinacijom, a kao dodatak svemu tome ne sme se zaboraviti najveća kolekciju biljnih i životinjskih vrsta na zemlji.

Dani avanture kao deo velikog brazilskog iskustva

 • jahanje na konju i posmatranje divljih životinja
 • vožnja kajaka poplavljenim šumama Amazona
 • uspon po  stenovitim liticama do panoramskih pogleda
 • posmatranje kitova sa obale
 • surfovanje dugačkim plažama ili plivanje u kristalno čistim rekama
 • Ništa manje privlačna nije mogućnost da se ne radi ništa drugo, osim potapanja prstiju u topli pesak i upijanja beskrajne plaže uz caipirinhu

 

Popularne destinacije

Rio de Žaneiro – grad koji ima mnogo toga da ponudi turistima. Jedna od najpoznatijih atrakcija je Hristova statu na vrhu planine Korkovado. Sa granitne stene Pao de Acucar pruža se spektakularan pogled na grad, a do čijeg vrha možete stići žičarom. Najpoznatiji okrug je Copacabana sa brojnim restoranima, pozorištima i preko 70 hotela. Odlazak u Rio tokom sezone karnevala je svakako jedinstveno iskustvo. Uživaćete u fantastičnim, blještavim kostimima i samba ritmu.

Salvador – glavni grad na istočnoj obali. Proglašen je UNESCO-vom svetkom baštinom. Ovde je rođen umetnički, borilački ples Capoeira koji su izmislili afrički robovi. Pored narodne tradicije, zlatna obala Bahia je poznata i po fantastičnim plažama. Mnoge od njih su na samom rubu grada. Ostrvo Itaparica takođe nudi predivne plaže sa palmama, do kojih se može doći od Salvadora trajektom za 40 min.

Iguazu vodopadi – jedni od najspektakularnijih vodopada na svetu. Smešteni su na istoimenoj reci, na granici Brazila i Argentine. Proglašeni su jednim od sedam svetskih čuda i svakako su destinacija koju vredi posetiti. Visoki su od 60 do 80m, i sastoje se od preko 270 slapova.

Sao Paolo, najveći brazilski grad. To ga čini idealnom destinacijom za poslovne putnike, kao i one koji žele zabavu. Ima bogatu kulturnu i istorijsku tradiciju što posetiocima pruža nezaboravan doživljaj. Dom je brojnim statuama, muzejima, galerijama i parkovima. Savršen ambijent za šetnju i razgledanje znamenitosti.

Preporuka hotela – Brazil

 

Hotel Pestana Rio Atlantica 4* – Rio de Janeiro

 

Pestana Rio Atlantica ima odličnu lokaciju i fantastičan pogled na jednu od najlepših plaža Brazila, Kopakabanu. Idealan je za ljubitelje plaže, sporta i kulture. Smešten je u Rio de Žaneiru. Udaljen je od aerodroma Santos Dumont 11 km, a od aerodroma Galeao oko 25 km.

 

 

 

 

Pestana Bahia Lodge 5* – Salvador da Bahia

 

Gradski hotel smešten je u Rio Vermelho distriktu. Nudi luksuzne sobe, odličan spa centar, elegantan restoran i predivan pogled na more. Plaža “BURACÃO” je udaljena 10 minuta hoda. To je 8 km od centa Salvadora i 25 km od aerodroma.

 

 

 

 

Vila Galé Marés 4* – Praia de Guarajuba

 

Ovaj luksuzni i atraktivan hotel nalazi se na mirnoj lokaciji, i prostranoj plaži Guarajuba. Aerodrom je udaljen oko 42 km. Bajkovito ribarsko mesto Praia do Forte je udaljeno oko 12 km. Vreme transfera je oko 60 min.

 

 

 

 

Najbolje vreme za Brazil

Ne postoji loše vreme da posetite Brazil. Suva sezona na jugu traje od marta do novembra, dok od decembra do februara ima najviše padavina. Večeri mogu biti nešto hladnije tokom zime od juna do septembra.

Amazon & Pantanal se mogu posetiti tokom cele godine. Najbolje vreme za Amazon je tokom jula i avgusta, dok Pantanal ima stalnu temperaturu. Većina padavina je od decembra do marta, a suva sezona je od aprila/maja do oktobra. Temperature se retko spuštaju ispod 20 ° C, čak i u zimskom periodu od juna do jula.

Severna i istočna obala ima prosečnu temperaturu 26 do 30 °C.  Avgust  – februar je uglavnom sušni period, dok se kiša može očekivati od marta do jula. Duž obale vlažnost je prilično visoka, ali povetarac čini boravak na moru ugodnim.

   
 • Included
  Brazil
 • Not Included
  Individualni polasci
  Primer cena po osobi
  Avionski prevoz
  Šta je uključeno u cenu
  TipUsluge