Top
 

Majorka – koji deo ostrva je idealan za Vas?

Ovo mondensko ostrvo je poznato po odličnom noćnom provodu, prelepim plažama i ogromnom broju hotela. Smatra se jednim od najlepših balearskih ostrva. Privlače Vas plaže? Majorka nudi 550 km obale i preko 260 plaža.

Teško je odabrati koji deo Majorke želite da posetite. Možda Vam informacije u nastavku pomognu prilikom odabira idealnog mesta i hotela za letovanje.

PLAYA DE PALMA, MAJORKA

Playa de Palma je veoma popularno mesto za odmor, kako zbog plaže, tako i zbog blizine međunarodnog aerodroma. Nalazi se istočno od grada Palma de Majorke, otprilike 8 km od aerodroma.

Plaža se proteže na nekih 6 km. Iako je prostrana, tokom letnjih meseci može biti prilično popunjena. Šetalište koje se nalazi uz plažu je najduže i najlepše na ostrvu, sa bezbroj barova. Playa de Palma je odlično mesto za uživanje u  sjajnom zalasku sunca na Majorci, u koje god doba godine da je posetite.

Takođe, Playa de Palma je lcoirana blizu najvećeg aqua parka na Majorci, Aqualanda. Park ima toliko sadržaja za isprobati, fantastično je iskustvo koje morate osetiti  ako boravite u ovom delu ostrva. Boravak u Playa de Plami znači da ste na idealnoj lokaciji za jednodnevni izlet do glavnog grada, Palme.

Poslednjih godina Majorka je postala glavna destinacija sa oko 40.000 biciklista koji godišnje dolaze na ostrvo, tako da je Plaja de Palma veoma popularna među njima.

Postoji mnogo lepih hotela duž cele plaže Plaja de Palma. Ovo je pravi turistički raj sa toliko sadržaja da je teško znati odakle početi. A pošto se Plaja de Palma nalazi na pogodnoj lokaciji blizu aerodroma, to je takođe savršena destinacija za kraći odmor.

 

Playa de Palma, Majorka – Predlog hotela

CALA RATJADA, MAJORKA

Mesto je prilično živo i privlači mlađu populaciju: od 18 do 30 godina kao i ljubitelje provoda, pa je idealno ako tražite kombinaciju odmor i zabave.

Cala Ratjada je glavna luka na severoistočnom delu  ostrva, oko 65 km od glavnog grada Palme. Što se tiče transfera, budete spremni da čekate u redu, narocito tokom visoke sezone. Ako je ovo razlog za zabrinutost, preporučujemo da organizujete transfer unapred.

Uprkos tome što je mesto sa dobrom infrastrukturom i sa velikim izborom hotela, do pre nekoliko godina Cala Ratjada je bila praktično „neotkrivena“ od strane turista. Veoma je popularna među francuskim posetiocima, ali su nemački turista bez sumnje ti koji su daleko nadmašili ostale.

Jedna od karakteristika ovog dela Majorke je nazubljena obala i brojne peščane uvale. Vecina njenih plaža i uvala je nagrađena prestižnom Plavom zastavom od strane Evropske unije za čistoću, sadržaje i kvalitet vode. Cala Ratjada, i okolina ima niz dobrih plaža koje možete izabrati. Glavna gradska plaža koja se zove “Son Moll” nije naročito velika i tokom leta je velika gužva. Ako tražite privatnost, moraćete da se uputite malo severnije, gde ćete pronaći brojne dobre peščane plaže u Cala Guya, Cala Agulla or Cala Mesquida.

 

Cala Ratjada, Majorka – Predlog hotela

ALCUDIA, MAJORKA

Alcudia je jedno od najpopularnijih mesta na Majorci i nalazi se na severoistočnoj obali ostrva. U stvari, Alcudia je jedno od najatraktivnijih mesta za odmor u Španiji To je savršeno odredište za letovanje bilo da putujete sa prijateljima, porodicom – ili možda čak sami.

Alcudia ima fantastičnu 10 km meku peščanu plažu, možda čak i najlepša plaža Majorke, kao I brojne atrakcije. Posetioci će uživati u istorijskom starom gradu, ljubitelji plaža imaju dovoljno prostora za opuštanje, dok oni koji su aktivniji imaju razne vodene sportove i aktivnosti koje će ih zaokupiti.

Što se tiče gastronomije, mesto ima obilje restorana, koji zadovoljavaju sve ukuse i budžete, a niz pabova i barova su odličan izbor za večernje izlaske.

 

Alcudia, Majorka – Predlog hotela

CALLA MILLOR, MAJORKA

Calla Millor je veliko, živahno mesto na istočnoj obali Majorke. Vreme transfera je obično oko 2 sata, 65 km od aerodroma u Palmi.

Moderno odmaralište, prepuno turističkih sadržaja. Peščana plaža se proteže na oko 6km i smatra se jednom od najboljih plaža ostrva. Ima blagi prilaz bistroj i toploj vodi. Mirna voda čine Calla Millor idealnim mestom za porodice sa decom.

Bićete oduševljeni izborom restorana u Calla Millor, sa ponudom tradicionalnih kao i internacionalnih specijaliteta. Zatim, postoje brojne prodavnice i butici ukoliko ste ljubitelji kupovine. Noćni život je prilično živ, iako nije toliko hedonistički kao u odmaralištima na jugozapadnom delu, ima dosta barova, diskoteka ali I mnogo opcija za porodičnu zabavu.

 

Calla Millor, Majorka – Predlog hotela

first choice

Sorry, the comment form is closed at this time.