Top
 

Maldivi – Vila na plaži ili vila na vodi?


Vrlo često, posebno kada je u pitanju prvo putovanje na Maldive, klijenti ne mogu da odluče šta je bolje – smeštaj u beach vilama ili u čuvenim owerwater vilama?
⠀⠀
Ako ste sa decom (posebno kada je niži uzrast u pitanju ), onda će svakako biti bolje da budete na plaži. Parovi preferiraju uglavnom vile na vodi, jer se baš ovde stvara osećaj intime i privatnosti.

 

Maldivi – Najbolji hoteli sa vilama na vodi

 

detaljnije o hotelu

Shangri La´s Villingili Resort and Spa 6*

Addu Atoll

Dragulj sa 132 vile. Naravno, postoje bungalovi na vodi, ali i  plaže okružene palmama i krivudavim stazama, gde gosti mogu da uživaju u šetnji ili vožnji bicikla. Shangri-La je poznat po pažnji posvećenoj azijskom wellnessu kao npr. masaža toplim kokosovim uljem i lišćem banane. Želite veću avanturu? Idite na krstarenje sa delfinima, igrajte  golf na terenu sa devet rupa ili iznajmite sopstvenu jahtu za istraživanje obližnjih ostrva.


 

detaljnije o hotelu

LUX* South Ari Atoll 5*

Ari Atoll

Elegantni resort na plaži, sa jedinstvenim vilama na vodi gde svaka ima svoj privatnim infinity bazen. Honeymoonersi će sigurno izabrati jednu od tri vile na vodi Temptation Pool Water Villas, koje imaju dvostruke tuševe i direktan pristup laguni. Ovde imate neograničene mogućnosti što se tiče gastronomske ponude, postoji pet restorana koji obuhvataju sve kuhinje sveta.


 

detaljnije o hotelu

Milaidhoo Island Maldives 6*

Baa Atoll

Ovaj resort na Maldivima nudi neformalni luksuz i opušten pristup gostoprimstvu. Hotel neguje ekološku svest i ima poseban pristup prema Atolu Baa koji je zaštićeni rezervat UNESCO-a. Smešten na malom ostrvu od 13 hektara, ovaj resort sa 50 vila nad vodom dizajniran je od prirodnih i lokalnih materijala, a svaka ima privatni slatkovodni infinity bazen. Tu su i tri restorana i luksuzni spa centar.


 

Iz ličnog iskustva možemo da kažemo da smo ipak više ljubitelji beach villa.⠀

Zašto?

1️⃣Prvo, na obali ćete imati svoj deo plaže sa ležaljkama i suncobranima. Imate utisak da je taj delić raja vaš, kao i  ta čarobna vila na obali.
2️⃣Drugo, po pravilu, vile na plaži su prostranije i privatnije od kuća na vodi (ne uvek, ali obično je tako).
3️⃣Treće, sva infrastruktura (restorani, barovi, bazeni, teretana, SPA, itd.) se nalazi na ostrvu – bliže i lakše je doći do njih iz vila na plaži. Sa bungalovima na vodi, morate svaki put da pređete prilično pristojnu udaljenost od svoje sobe do određenog restorana, na primer, ili da sačekate kolica/iznajmite bicikl da biste se mogli kretati brže i udobnije.
4️⃣Četvrto, u vilama na vodi ponekad je bučnije: voda ispod vašeg bungalova može da udara i prska po gvozdenim stubovima, plus buggies ( elektromobili ) / bicikli non stop prolaze duž samih staza, itd.

Kada boravite u bungalovu na vodi imate direktan ulazak u vodu, spuštate se stepenicama i nema onog leškarenja na pesku… ili malo pešačenja do obale nije na odmet.

 

Maldivi – hoteli sa najlepšim vilama na plaži

 

detaljnije o hotelu

Velassaru Maldives ☆☆☆☆☆

South Male Atoll

Iako Velassaru nije najudaljeniji resort na Maldivima (Male nikada ne izlazi iz vidika), ipak se osećate kao da ste apsolutno izolovani zahvaljujući posebnoj atmosferi, belim bojama i direktnom pristupu vodi iz luksuznih vila.  “Privatne večere” na najromantičnijim mestima na ostrvu su veoma posebno iskustvo.


 

detaljnije o hotelu

Dhigali Maldives ☆☆☆☆☆

Raa Atoll

Smešten na udaljenom i još uvek relativno netaknutom atolu Raa, ovo moderno odmaralište nudi luksuzan odmor. Dugačka peščana plaža vas mami na romantičnu šetnju tokom zalaska sunca. Dhigali je posebna vrsta luksuznog utočišta gde se beach ville i  owerwater vile nalaze se na finoj peščanoj plaži i kristalno plavom okeanu.


 


detaljnije o hotelu

Finolhu Baa Atoll Maldives ☆☆☆☆☆

Baa Atoll

Luksuzni hotel Finolhu zauzima posebno mesto na Maldivima. 125 vila sa direktnim pogledom na lagunu su dizajnirane u ležernom stilu i stoga su jedinstveni vrhunac odmora na Maldivima. Ovaj resort, sa svojom 1,6 km dugačkom, blago nagnutom peščanom plažom, nalazi se na jugu atola Baa. Plava, kristalno čista laguna, raznolik greben i centar ostrva prekriven palmama stvaraju idealne uslove za opušten i elegantan odmor.


 

Možda ovaj mali vodič može da pomogne, međutim ovo je samo naše subjektivno mišljenje!


Naravno, Vila na vodi ima svoje prednosti i nekako su zaštitni znak Maldiva.

Međutim, kada klijenti putuju prvi put i neodlučni su, uvek postoji mogućnost da eksperimentišemo i rezervišemo par noćenja u beach vili i par noćenja u vili na vodi ( tzv. split stay ).
Ovaj eksperiment vam može biti od koristi tako što ćete bolje razumeti šta vama odgovara a i da se zaljubite u Maldive… Sa ovakvim tipom boravka sigurno se nećete vratiti sa žalom zbog pogrečnog izbora…

 

first choice

Sorry, the comment form is closed at this time.