Top
 

Covek koji je Maldive ucinio luksuznom Mekom

Kada je Lars Petre prvi put naleteo na Maldive kao mladi Šveđanin na odmoru 1985. godine, celo putovanje se pretvorilo u pozitivnu slučajnost. Nakon što im je skijanje otkazano jer je skijalište moralo da se zatvori zbog previše snega, Petre i prijatelj su zaobišli Ženevu i umesto toga uskočili na let za Kolombo.

„Planirali smo skijaški odmor, ali smo završili na Šri Lanki“, priseća se Petre sa osmehom. „Čuo sam za neka mala ostrva u Indijskom okeanu, pa sam pomislio – hoćemo li da pogledamo?“

Samo tri godine kasnije, u decembru 1988. god., Petre je u saradnji sa partnerima sa Maldiva otvorio svoj prvi resort, Kuredu. Tokom protekle tri decenije, njihova kompanija Crown & Champa Resorts se razvila i poseduje 10 resortova na desetak lokacija širom tropskog arhipelaga.

Hoteli su planetarno popularni, a sigurni smo da ste i vi čuli ili možda boravili u jednom od njih.

Zavređuju da ih i ovde pomenemo : Kuredu, Meeru, Innahuara, Komandoo, Hurawalhi

U Hurawalhi-ju koji je inače ADULTS ONLY vas očekuje najveći podvodni restoran na svetu.

 

 

detaljnije o hotelu

Hurawalhi Resort Maldives ☆☆☆☆☆

Lhaviyani Atoll

Ovaj luksuzni Adults only resort impresionira prostranim i ekskluzivnim vilama izgrađenim u tipičnom lokalnom dizajnu. Vrhunac odmarališta jednostavno se zove 5,8 – najveći podvodni restoran na 5,8 m dubine koji je jednostavno  spektakularan. Uz sve to, uživaćete  u beloj peščanoj plaži, tirkiznom moru i tropskoj prirodi.


 

detaljnije o hotelu

Meeru Island Resort Spa ☆☆☆☆

North Male Atoll

Meeru Island Resort – odličan hotel za savršen medeni mesec na jednom od najlepših i najromantičnijih mesta na svetu….malo, tropsko ostrvo sa predivnim belim peščanim plažama, palmama i toplim, privlačnim, kristalno čistim vodama azurne lagune. Uživajte u privatnosti izolovanog, mirnog, prirodnog okruženja i ležerne atmosfere. Pored toga, hrana je odlična a ljubazno osoblje će učiniti sve da se osećate kao kod kuće.


 

detaljnije o hotelu

Komandoo Island Resort & Spa ☆☆☆☆

Lhaviyani Atoll

Ako ste u potrazi za romantičnim i luksuznim hotelom,ovaj Intimni ADULTS ONLY resort (retkost za Maldive) u atolu Lhaviiani nudi sve što biste želeli. Postoje vile na plaži i vile iznad vode, mnoge sa sopstvenim jacuzzi kadama; infinity i bazen na plaži; koralni greben na licu mesta; i mnoštvo aktivnosti, uključujući ronjenje i izlet na obližnje ostrvo Hinnavaru. Posebno su zanimljivi peščani podovi unutar lobby, restorana i barova koji čine potpuni barefoot lifestyle.


 

detaljnije o hotelu

Kuredu Island Resort & Spa ☆☆☆☆

Lhaviyani Atoll

Veoma prostrano ostrvo koje neguje barefoot lifestyle i ispunjava sve Vaše zahteve. Ronioci, golferi i ljubitelji plaže koji još uvek žele neku raznolikost, naći će na ovom ostrvu sve kako bi proveli savršen odmor. Egzotično, izduženo ostrvo sa blago nagnutim belim peščanim plažama nalazi se oko 150 km severno od Malea. Atol Lhaviyani je poznat po obilju ribe. Obližnji greben je idealan za ronjenje. Vile su raspoređene na severnoj i južnoj strani ostrva.


 

detaljnije o hotelu

Innahura Maldives Resort ☆☆☆☆

Lhaviyani Atoll

Ovaj hotel lanca Crown and Champa nalazi se na prelepom atolu Lhaviyani i impresionira svojim rustičnim šarmom. Nudi opuštenu atmosferu i vrhunsku uslugu. Prelepa, velika laguna idealna je za sportove na vodi, a atol Lhaviyani sa svojim uglavnom netaknutim podvodnim svetom poziva vas na ronjenje.


 

Na 5 minuta vožnje gliserom je Kudadoo – Petreov najnoviji i najekstravagantniji poduhvat, prvi ultra-All-inclusive resort takvog tipa. Privatno ostrvo sa SAMO 15 vila sa neograničenim spa tretmanima i privatnim izletima poput krstarenja sa delfinima tokom zalaska sunca, što je sve uključeno u cenu. Najbolji evropski sirevi, jela i vina dostupni su i besprekorno čuvani u namenskom podrumu, zajedno sa ostalim luksuznim sastojcima kao što su kavijar i wagyu govedina. Uz obilje direktnih letova do Dubaija i Singapura, čuvenom francuskom kuvaru je lako da nabavi najbolje sastojke sa bilo kog mesta na svetu. Posvećeni maldivski batleri pružaju uslugu „BAS SVE STO POZELITE“, dajući gostima osećaj mira i slobode koji se ne mogu kupiti novcem.

Turizam na Maldivima je relativno mlad fenomen sa prvim odmaralištima koja su otvorena 1970-ih. Danas na Maldivima postoji više od 150 RESORTOVA. Petre je bio među pionirma turizma sa vizijom da sa svetom podeli lepotu Maldiva, a njegov san se nastavlja sa još dva luksuzna odmarališta pogodna za porodice čije otvaranje je planirano na atolu Lavijani u naredne dve godine. Takođe je suosnivač Trans Maldivian airways. Hidroavioni su ipak ograničeni dnevnim svetlom, i da bi tokom večeri primio i vratio goste kući, Petre gradi novi domaći aerodrom za koji kaže da će biti gotov za šest meseci.

Ipak, turistički procvat Maldiva je mač sa dve oštrice. Nova industrija je značajno razvila maldivsku ekonomiju, ali kao zemlja sa najnižom nadmorskom visinom na svetu i sa krhkim morskim ekosistemom, Maldivi su jedna od zemalja najugroženijih zbog klimatskih promena. Koralni grebeni koji čine Maldive oštećeni su porastom temperature mora, zakiseljavanjem okeana, zagađenjem i prekomernom eksploatacijom. Nedavni rad naučnika iz Marine Conservation Jean-Luc Solandta ukazao je na otpornost i oporavak od masovnog izbeljivanja korala 2016. godine, tako da postoji nada, ali ostaje da se vidi da li rastuća turistička industrija može staviti očuvanje prirode ispred kratkoročnih profita.

first choice

Sorry, the comment form is closed at this time.