Top
 

Najbolji hoteli na Mauricijusu

 

Mauricijus – TOP hoteli na različitim delovima ostrva

 

⬆️SEVER
Ravnica, sunce i samo sunce, gotovo da nema kiše.. U ovom delu su koncentrisane skoro sve najbolje dugačke i peščane plaže sa najčistijom tirkiznom morskom vodom: Pereybere, Mont Choisy, Le Canonniers, Trou-aux-Biches, Balaclava i druge. U turistički najatraktivnojoj destinaciji Grand Baie je infrastruktura više nego dobra. Poznati hoteli na ovom delu Mauricijusa su:

 

Trou aux Biches Beachcomber Golf Resort & Spa ☆☆☆☆☆

Lokacija: Trou aux Biches

Idealan hotel za goste koji traže besprekornu uslugu. Resort je spoj tradicije i modernog stila, smešten na jednoj od najlepših plaža ostrva. U pitanju je kilometrima duga peščana plaža Trou aux Biches, na severozapadnoj obali ostrva.

detaljnije o hotelu

 

 


 

Royal Palm Beachcomber Luxury ☆☆☆☆☆

Lokacija: Grand Baie

Royal Palm se nalazi na zaštićenoj severnoj strani Mauricijusa i prava je oaza mira i luksuza. Hotel je najprestižniji od svih hotela Beachcomber i jedan od najtradicionalnijih hotela na Mauricijusu. Sa svojim elegantnim spa centrom i prelepim peščanim plažama garantuje nezaboravan odmor i relaksaciju.

detaljnije o hotelu

 


 

InterContinental Mauritius Resort ☆☆☆

Lokacija: Balaclava

Prostrano odmaralište nalazi se usred tropskog vrta. Obližnji rezervat “Turtle Bay” jedno je od najlepših ronilačkih područja na ostrvu. Smješten je na severozapadnoj obali Mauricijusa, direktno na 600 m dugačkoj peščanoj plaži.

detaljnije o hotelu

 

 


 

➡️ISTOK
Dosta kiše, ali ovo vreme je tipično samo za period od maja do oktobra. Najluksuzniji hoteli Mauricijusa su baš ovde. Restorani, diskoteke i sportska zabava – svi ovi sadržaji se nalaze na istočnoj obali. Poznati hoteli su u Belle Mare a mi izdvajamo najbolje:

 

One&Only Le Saint Géran ☆☆☆

Lokacija: Belle Mare

Imidž ovog resorta su nepregledne kokosove palme, tropski vrtovi i restorani sa pogledom na Indijski okean. Hotel je smešten na 1,5 km dugačkoj peščanoj plaži Belle Mare, jednoj od najlepših plaža na Mauricijusu.

detaljnije o hotelu

 

 


 

Constance Belle Mare Plage ☆☆☆

Lokacija: Belle Mare

Hotel se nalazi na jednoj od najlepših plaža na ostrvu, usred privatnog parka. Aktivni turisti mogu očekivati širok spektar mogućnosti za sport i razonodu, kao i dva golf terena sa 18 rupa.

detaljnije o hotelu

 

 


 

Constance Prince Maurice ☆☆☆☆☆

Lokacija: Belle Mare

Stil, dizajn i sam način funkcionisanja ovog resorta je inspirisan Feng Shui principima. Infinity bazen i prirodni rezervat upotpunjuju dekor i odišu osećajem smirenosti i privatnosti.

detaljnije o hotelu

 

 


 

LUX * Belle Mare ☆☆☆

Lokacija: Belle Mare

Tropski luksuz u svom najlepšem obliku: vile i apartmani sa slamnatim krovom gledaju na bele, netaknute plaže i svetlucavu lagunu. Smešten je na plaži na istočnoj obali Mauricijusa koja je jedna je od najatraktivnijih na ostrvu.

detaljnije o hotelu

 

 


 

Shangri-La Le Touessrok Mauritius ☆☆☆☆☆

Lokacija: Trou d’Eau Douce, Flacq

Ovo je jedan od arhitektonski najupečatljivijih hotela na Mauticijusu. Nalazi se u blizini grada Trou d’Eau Douce  direktno na prelepoj beloj peščanoj plaži istočne obale.

detaljnije o hotelu

 

 


 

⬅️ZAPAD
Može da stane rame uz rame sa severom Mauricijusa, i to ne samo po kvalitetu plaža, već i po broju zabavnih sadržaja. Ovde se nalaze neki od najboljih hotela na ostrvu, lociranih u Flic-en-Flac, Palmar, Tamarin Bai i Le Morne. Izdvajamo hotele na zapadu:

 

LUX* Le Morne ☆☆☆☆☆

Lokacija: Le Morne

Luksuzni život na plaži: u jednoj od najlepših laguna na Mauricijusu. Pogled na moćni Le Morne i šetnje dugačkom peščanom plažom pružaju dodatne trenutke zadovoljstva.

detaljnije o hotelu

 

 


 

Hilton Mauritius Resort & Spa ☆☆☆☆☆

Lokacija: Flic en Flac

Ovaj vanvremenski i klasičan hotel sa predivnim vrtovima nudi najbolje uslove za opuštajući odmor uz odličnu uslugu. Smešten je direktno na jednoj od najdužih peščanih plaža Mauricijusa, na zapadnoj obali, zaštićenoj lagunom. Mesto Flic en Flac je udaljeno oko 5 km.

detaljnije o hotelu

 


 

Sofitel Mauritius L´Impérial Resort & Spa ☆☆☆☆☆

Lokacija: Flic en Flac

Smešten direktno na dugačkoj plaži Flic en Flac, ovaj hotel je idealan za opušten odmor u  ležernom okruženju. Hotel je uređen u svetlim bojama i impresionira pre svega svojim prostranim vrtovima i bazenom.

detaljnije o hotelu

 

 


 

Paradis Beachcomber Golf Resort & Spa Villas ☆☆☆☆☆

Lokacija: Le Morne

Planina Le Morne Brabant je mesto svetske baštine i u njenom podnožju se nalazi ovaj elegantni hotel sa peščanom plažom dugačkom sedam kilometara. Na ovom mestu panorama i usluga podjednako inspirišu goste.

detaljnije o hotelu

 

 


 

JUG
Skoro napušteno i veoma kamenito, zelenije i kišovito. Sve plaže ovde su male i privatne. Ovde postoji pravi raj za surfere. Prelepi vodopadi, plantaže i fabrike za proizvodnju vanile, kafe i čaja, muzej šećera, vulkani i krateri, hramovi hinduističke kulture, park, zoološki vrt. Specijalni restoran služi jela od krokodila.

 

KADA JE SEZONA NA MAURICIJUSU ?

Otvara se pitanje kada je idealno da se putuje na Mauricijus?

 

Period od oktobra do maja je idealno vreme za putovanje na Mauricijus i temperatura je + 26-30 ° C, topla i vlažna. Od juna do septembra temperatura vazduha na Mauricijusu je + 22-27 ° C, suvi i ne tako topli, istočni vetrovi, donose svežinu.

Temperatura vode tokom cele godine ostaje + 23-27 ° C

Klima se razlikuje od regiona do regiona. Severni i zapadni delovi ostrva su po pravilu topliji i suvlji od istočnih i južnih .Osim toga, na obali je temperatura vazduha za oko 5 stepeni viša nego u centralnom delu. Temperatura vode je tokom cele godine 23-27 ° S.

LETO
DECEMBAR, JANUAR, FEBRUAR. Dnevno svetlo traje od 5.30 do 19 h. Vreme je toplo i vlažno

ZIMA
Temperatura opada, vetrovi se pojačavaju i duvaju nad ostrvom sa istoka i jugoistoka. Za zimske praznike bolje je izabrati zaštićeniju zapadnu ili severnu obalu. Dnevno svetlo traje od 6:45 do 17:45.

VREME po mesecima ( prvo ćemo pomenuti mesece koji slede )

NOVEMBAR – Rano leto. Postaje sve toplije i sve vlažnije.

DECEMBAR – Toplo vreme sa povremenim pljuskovima.

JANUAR – vrhunac LETA. Mogući su povremeni i kratkotrajni pljuskovi.

FEBRUAR – Ujutru ili poslepodne mogući kratkotrajni pljuskovi koji će ublažiti vrelo vreme.

MART – Najkišovitiji mesec, jer kiša pada skoro 23 dana, ali ovo nisu duge kiše, već kratkotrajni pljuskovi.

APRIL – Promenljivo vreme. Tokom meseca ima do 20 dana sa mestimičnim kišama.

MAJ – Optimalna kombinacija temperature vazduha i padavina. Smatra se veoma prijatnim.

JUN – Početak zime, koja ostaje prilično topla. Još uvek se možete sunčati na plaži.

JUL – Skoro isto kao u junu. Broj kišnih dana se smanjuje.

AVGUST – Broj kišnih dana je isti kao u prethodnom mesecu, ali kiše nisu dugačke.

SEPTEMBAR – Poboljšanje vremena. Temperatura vazduha raste, vetrovi na istoku počinju postepeno da se stišavaju.

OKTOBAR – Ovo je najsušniji mesec.
⠀⠀
Kako biva, nikada aplsolutno ne možemo slediti prognozu! Kao i kod nas, u januaru nas iznenadi neobično vedro i sunčano vreme dok nas česte padavine i tmurni dani umeju dočekati i u avgustu…

 

first choice

Sorry, the comment form is closed at this time.