Top
 

Maldivi vs Sejseli: Koja destinacija je bolja za odmor?

Maldivi i Sejšeli važe za najatraktivnije ostrvske destinacije na svetu. Za one koji planiraju putovanje ili možda medeni mesec na jednu od ovih destinacija sigurno je teško odlučiti i pitate se koje odredište je bolje izabrati? Pa, kao u mnogim stvarima, odgovor nije jednostavan. Ne brinite, pripremili smo odgovore za vas. Hajde sada da vidimo šta razlikuje ove dve destinacije.

 

 

# Geografija

Iako su i Maldivi i Sejšeli ostrvske zemlje, njihova geografska područja su prilično različita. Maldivi su arhipelag sa preko 1190 ostrva sa niskim grebenima koji se prostiru na površini od 298 kvadratnih kilometara. Samo 1% te površine čini čvrsto zemljište, ostatak je otvoreno more. S druge strane, Sejšeli se sastoje od 115 ostrva koja se prostiru na površini od 459 kvadratnih kilometara. Od toga glavni ostrvski grad Mahe zauzima 157 kvadratnih kilometara površine. Sejšeli imaju raznovrsniju geografiju sa kišnim šumama, planinama i rezervatima prirode, osim prelepih plaža i vode po kojima su poznati.

 

 

# Aktivnosti

Što se tiče aktivnosti i razgledanja Sejšeli su ti koji nose pobedu.  Sa svojom raznovrsnijom geografijom nude više mesta za posetu, kao što je ostrvo La Digue koje je poznato po rezervatu Vallee de Mai koji je na listi UNESCO –ve svetske baštine. U ponudi imate i širi spektar aktivnosti, poput planinarenja, obilaska staništa divljih životinja, penjanja po stenama, itd.

Maldivi, s druge strane, nemaju mnogo mogućnosti za obilaske. Ono u čemu Maldivi imaju prednost je iskustvo. Ljubiteljima ronjenja imaju mnogo toga za ponuditi, mnoštvo ronilačkih mesta od kojih svaki nudi svoje jedinstvene podvodne pejzaže i vodeni svet. Neka iskustva koja možete imati na Maldivima su posebna i ne mogu se ostvariti na drugim mestima na zemlji. To je takođe jedno od glavnih destinacija za koralne grebene u svetu.

 

# Iskustvo

Dok Sejšeli imaju prednost u pogledu razgledanje i aktivnosti, Maldivi vladaju kada je u pitanju samo iskustvo odmora. Maldivi su poznati po konceptu jedno ostrvo –jedan resort. Ovakvo iskustvo boravka na ostrvu je nešto što jednostavno ne dobijate svuda. Većina smeštaja je u obliku malih vila, a takođe imate priliku da boravite u vilama na vodi koje su simbol Maldiva.

Na Sejšelima nema dostupnih ovakvih smeštajnih jedinica. Sejšeli zaista imaju neke neverovatne vile, ali obično su skuplje od onoga što Maldivi imaju u ponudi. Ono što nude Sejšeli je veća fleksibilnost. Kada boravite na Sejšelima ne zavisite samo od svog resorta. Budući da su ostrva veća, u okolini resorta imate restorane, pabove, barove i druga mesta za druženje.

 

# Budžet

Što se tiče budžeta, razlike u cenama za avio prevoz i hotelski smeštaj, nijanse su u pitanju i zavise od više faktora (perioda boravka, tipa smeštaja, usluge u hotelu, itd).

 

 

# Zaključak:

Ako planirate duže putovanje, gde ne želite samo vreme da provedete na plaži, već planirate i aktivnosti ili razgledanje destinacije,  onda je bolje da se odlučite za Sejšele. Ako planirate kraći odmor ili jednostavno želite samo da uživate u suncu, moru i luksuzu, onda su Maldivi opcija za vas.  Za honeymoonerse definitivno jesu pravi izbor. Ako ste neko ko mnogo voli vodene sportove, Maldivi su takođe jedna od najboljih destinacija za to.

first choice

Leave a Reply:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.