Top
 

Kako izabrati hotel na Maldivima

 

Dakle, odlučili ste za MALDIVE, a onda se suočite sa teškim zadatkom – izborom hotela. Evo na šta treba obratiti pažnju? U ovom postu delimo naše tajne koji su to najbitniji elementi.

 

 

💵 1. BUDŽET

Do nedavno nedostižna destinacija, a danas Maldivi nude ogroman izbor hotela koji odgovaraju raznim ekonomskim mogućnostima. Zadatak br.1 je da se informišete o okvirno najnižoj ceni za planirani period putovanja i zatim da se krene sa daljim elementima koji su Vama važni.

📅 2. PERIOD PUTOVANJA

Maldivi su destinacija na koju je moguće otputovati tokom cele godine, ali i dalje postoje velike šanse za kišu od maja do oktobra. Ali cene su, takođe, najniže u ovom periodu. Takođe, morate znati da tokom božićnih i novogodišnjih praznika cene smeštaja rastu skoro 2-3 puta !

🔍 3. IZBOR HOTELA

Ovde Vam savetujemo da uzmete u obzir broj putnika (da li putujete sa decom ili bez) i tip odmora (romantični / porodični / aktivni / sa mogućnošću ronjenja itd.). U našoj ponudi je preko 115 hotela od 4*-6* i u svakoj od kategorija izdvajamo bar 3 hotela kada formiramo ponudu za klijenta.

 

🏠 4. TIP SOBE

Nije tajna da čak i unutar istog resorta mogu postojati potpuno različite kategorije soba sa izlazom na različitu plažu. Jedna strana ostrva su nebeski Maldivi, a druga je potpuno neprikladna za kupanje. Pažljivo proučite gde će se Vaša vila/bungalov/soba nalaziti. Cene tipova soba unutar istog resorta nekada drastično variraju u ceni.

🍽 5. IZBOR PLANA OBROKA

U nekom hotelu, na primer, isplativije je uzeti uslugu All inclusive – u tom slučaju, pored tri osnovna obroka imate razne snekove, grickalice i ono najvažnije – alkoholna i bezalkoholna pića.  Za neke klijente je pun pansion ili polupansion sasvim dovoljan. U tom slučaju obezbeđena Vam je voda kao i kafa/čaj/sokovi za vreme doručka. Postoje i tipovi gostiju koji isključivo biraju samo doručak. Ali taj izbor nikada nije zbog uštede…na protiv! Ovaj tip klijenata voli apsolutnu slobodu, nezavisnost i privatnost. Oni sami biraju gde i kada žele da odu na večeru.

6. IZBOR TRANSFERA

U vezi brzog broda je sve jasno. Ali šta je sa kombinovanim prevozom ili hidroavionom, ako hotel nudi obe opcije ? Kakva su vremena čekanja ? Šta će biti udobnije, a manje zamorno ? Kada kreće poslednji hidroavion ka/sa ostrva ?

🔐 7. KADA REZERVISATI?

Konačna cena putovanja na Maldive, dostupnost hotela, tipa sobe dosta zavisi od vremena kada se odlučite da rezervišete. Uvek se savetuje da na vreme počnete sa planiranjem odmora. Tada imate mogućnost da iskoristite i popuste za rane rezervacije. Naravno, uvek postoje i last minuti, ali imajte na umu da ove popuste ne objavljuju svi hoteli, takođe, popusti se odnose samo na sobe koje nisu rezervisane u tom periodu (a to su uglavnom veće vile sa mnogo višom cenom u odnosu na osnovni tip sobe).

Ako nemate vremena ili želje da se posvetite proučavanju ovih pitanja, savetujemo Vam da se obratite našem timu koji sa punom pažnjom obrađuje svaki upit.

Tokom konsultacija od strane našeg agenta dobićete odgovore na sva ova pitanja, kao i

– međusobno poređenje resortova

– naše fotografije, video zapise i komentare većine predloženih hotela.

Mudro isplanirajte odmor ! Ako je potrebno, uvek smo na raspolaganju  ☝

 

first choice

Sorry, the comment form is closed at this time.