Top
 

Gde putovati u Septembru?

Odmor u septembru – Gde da putujete?

 

Razmišljate gde biste putovali u septembru? Potrebno vam je nešto više od same plaže i mora…Ukoliko želite aktivan odmor, pogledajte naš predlog najatraktivnijih destinacija.


 

Dubai u septembru

# Dubai – Palm Jumeirah – Selekcija TOP 10 hotela

 

Više je razloga zbog kojih treba da posetite Dubai- za sve one koji vole luksuz, beskrajne plaže i vrhunsku uslugu. Kao veoma moderna i popularna destinacija, Dubai nudi zanimljiv i raznolik sadržaj. Od Burj Khalifa do Marine, postoji čitav spisak znamenitosti i atrakcija koje trebate posetiti prilikom odmora u Dubaiju. Tokom letovanja u Dubaiju obavezno posetite Palm Jumeirah popularno ostrvo u obliku palme. Jedno je od najvećih veštačkih ostrva na svetu i vrhunac ljudske kreativnosti. Jedna od najpoznatijih emiratskih atrakcija koju je moguće videti i miljama daleko je Burj Khalifa. Sa visinom od 828 m predstavlja najvišu kulu na svetu koju je nemojte nikako propustiti. Odmah pored je i Dubai Mall. Čak jedan ceo dan nije dovoljan da se obiđe centar sa 1200 prodavnica i preko 150 restorana. Pored toga, posetioci mogu uživati u akvarijumu, podvodnom zoo vrtu, klizalištu i zabavnom parku za decu.

Dubai je najbliža i idealna destinacija za odmor i letovanje tokom zimskog perioda. Sunce, pesak, vedro nebo i plavo more. Dubai nudi brojne, prelepe plaže, a ono što je najvažnije, sve plaže su peščane.

 

LUX hoteli Dubai

 

detaljnije o hotelu

Anantara The Palm Dubai Resort ☆☆☆☆☆

Ocena: 90 %

Zaronite u raskoš resorta Anantara The Palm Dubai na istočnoj obali Palm Jumeirah i poželećete tu da ostanete zauvek. Očekuje vas privatna plaža, bazeni, fantastičan Anantara Spa centar, 5 restorana gde možete uživati u kulinarskim čarima iz celog sveta, kao i laguna kojoj se može pristupiti iz nekih soba. Zbog odličnog sadržaja hotel je vrlo popularan među porodicama, grupama ali i parovima.


 

detaljnije o hotelu

The Ritz-Carlton Dubai ☆☆☆☆☆

Ocena: 95 %

Romantični resort na plaži posebno privlačan parovima, kao i za nezaboravan medeni mesec. Na raspolaganju vam su 3 bazena gde se možete opustiti i uživati u mirnoj atmosferi. Resort The Ritz-Carlton je smešten na plaži Jumeirah Beach. Do međunarodnog aerodroma u Dubaiju je 32 km, do marine Dubai – 300 m. Kompleks ima 6 restorana, luksuzni Spa centar Ritz-Carlton. Svakako, namenjen je i porodicama tako da deca mogu uživati u dečijem bazenu sa toboganima.


 

detaljnije o hotelu

W Dubai – The Palm ☆☆☆☆☆

Ocena: 93 %

Moderan i luksuzni hotel smešten na Palm Jumeirah, udaljen od međunarodnog areodroma oko 40 min. U resortu W Dubai vas očekuje čist luksuz. Uživajte u fantastičnom pogledu na zaliv koji se pruža sa rooftop bara, opustite se na privatnoj peščanoj plaži neposredno u blizini hotela. 6 restorana i spa centar vam garantuju poseban užitak i prijatnu atmosferu – tako da možete da se osećate kao kod kuće.


 

Santorini u septembru

# Vodič kroz destinaciju Santorini

 

Santorini je svetski poznato i veoma popularno mesto za odmor. U visokoj sezoni u junu, julu i avgustu, ostrvo je preplavljeno turistima. Oni koji žele da izbegnu gužvu, treba da razmišljaju o aprilu maju ili septembaru – oktobaru kada je toplo vreme i nema toliko posetilaca.

 

Santorini – preporuka hotela

 

 

Kirini Suites & Spa ☆☆☆☆☆

Lokacija: Oia

Luksuzni butik hotel sa 3 bazena (zatvoreni i otvoreni infinity bazen), otmenim spa centrom, dnevnim degustacijama vima tokom zalaska sunca i modernim mediteranskim restoranom. Svi luksuzni svetli apartmani imaju privatne terase sa predivnim pogledom. Većina apartmana ima i jacuzzi. Ima odličnu lokaciju na pešačkoj stazi, na samo 5 min hoda do restorana i 15 minuta do centra grada.


 

 

Cosmopolitan Suites ☆☆☆☆

Lokacija: Fira

Elegantan, luksuzan i odlično lociran hotel izgrađen je na litici u blizini žičare iznad vulkana.Nalazi se u Firi, glavnom gradu Santorinija. Aerodrom Santorini je udaljen oko 8 km, a luka oko 9 km. Gosti mogu da odaberu jedan od 10 apartmana.


 

 

Aressana Spa Hotel & Suites ☆☆☆☆

Lokacija: Fira

Usred živahnog glavnog grada, ovaj hotel nudi savršen odmor. Prostrani Spa centar garantuje opuštanje a dizajn sa elementima vulkanskih stena će oduševiti svakog gosta. Hotel je na jugozapadnoj obali ostrva u centru glavnog grada Fira, okružen brojnim istorijskim lokacijama.

 

Ako putujete na Santorini, morate biti svesni da na ovom ostrvu ne postoje tipične peščane plaže. Ali svakako Santorini nudi neke od najlepših plaža u Egejskom moru. Većina plaža ima čuveni crni vulkanski pesak. Neke plaže imaju crveni ili beli pesak sa šljunkom. Koju god plažu da posetite bićete oduševljeni kombinacijom boja obale sa dubokim plavim vodama kao i stenskim formacijama.

Poznate plaže Santorinija nalaze se uglavnom duž istočne i jugoistočne strane ostrva, a svaka od njih ima posebne karakteristike. Većina plaža na Santoriniju su crne (zbog tamnog peska), ali posebna su atrakcija Crvena plaža (Kokkini Paralia) i Bela plaža (Aspri Paralia). Obe se nalaze ispod čuvenog arheološkog nalazišta Akrotiri. Posebna atrakcija je zaliv Kaldera koji ima oblik polumeseca, a ustvari je vulkanski krater napunjen morskom vodom.


 

Maldivi u septembru

# Maldivi All Inclusive hoteli

 

Maldivi su ostrvska država i arhipelag koji tokom cele godine uživa u visokim temperaturama, toplim vodama i puno sunca. Septembar je jedan od vlažnijih meseci u godini, ali će vremenske prilike i dalje dozvoljavati da uživate na plaži. Vreme se ne menja mnogo tokom godine na Maldivima. U septembru, Male, glavni grad i najveći grad Maldiva, ima prosečno najvišu temperaturu 30ºC. Večeri su tople i prijatne. Noću temperatura pada samo na 25ºC. More je, takođe, toplo sa oko 28ºC.

 

Popularni hoteli na Maldivima

 

detaljnije o hotelu

Sun Siyam Iru Veli 5*

Hotel je zasluzena 5*. Usluga je All Inclusive. Hotel je tip laguna-greben, na strani zalaska sunca (gde su pristanište i glavna infrastruktura). Plaža – kao na slici reklamnih kataloga. Ostrvo je dovoljno veliko da imate osećaj potpune privatnosti.
Ove godine je Iru Veli proslavio 2 godine, ali je već stekao poverenje gostiju i često je na Top listi najtraženijih hotela.


 

detaljnije o hotelu

Sun Siyam Iru Fushi 5*

Hotel se nalazi na tri ostrva – glavnom ostrvu, Dream Island i Romance Island. Resort je dosta veliki, obzirom da se prostire na 3 pomenuta ostrva. Postoje razni tipovi soba : DELUXE Garden Bungallows, Grand Suites sa bazenom, Owerwater bungalows, Owerwater bungallows sa bazenom. Dobre karakteristike plaže + visokokvalitetne sobe + povoljni uslovi za porodice sa decom mlađom od 15 godina.

 

first choice

Sorry, the comment form is closed at this time.