Top
 

7 razloga da putujete na Zanzibar

7 razloga da putujete na Zanzibar

Zanzibar, ostrvo sa posebnim karakterom, istorijom i zadivljujućim prirodnim lepotama, uglavnom je na listi želja većine turista. Ovo slikovito ostrvo pravi je skriveni dragulj i mnogo viže od destinacije samo za kupanje i uživanje na plaži. Ukoliko izaberete Zanzibar kao destinaciju za letovanje, upoznaćete deo sveta koji je drugačiji od ostalih i sigurno će nadmašiti sva vaša očekivanja.

Neki od razloga zašto da odmor provedete na Zanzibaru:

 

 

1. Priroda koja oduzima dah

Čim sletite na aerodrome na Zanzibaru, imaćete osećaj da ste došli u raj. Beskrajan pogled na kokosovo drveće i zelene šume su prizor u kojem ćete uživati svaki dan….a onda vas očekuju kristalno čiste bele plaže. Imaćete utisak kao da gledate razglednicu.

2. Lokalci

Ono sto Zanzibar čini posebnim su ljudi koji žive na ostrvu. Učiniće da se zaista osećate kao kod kuće. Neće im biti teško da vas nauče nekim osnovnim izrazima. Pozdraviće vas uz širok osmeh i “ Mambo” što znači zdravo. Otvoreno će vam pokazati koliko su ponosni na svoje nasleđe.

3. Istorija, kultura i začini

Stone Town, stari grad Zanzibara, je uvršten na UNESCO-vu listu bastine zbog svoje tradicije i značaja. Šetajući gradom imaćete utisak da ste se vratili nazad kroz vreme, kada je život bio prilično jednostavniji i mirniji…slatke male prodavnce, uske uličice, kućice.

 

 

Svi smo čuli za izlete začinske ture, ali kada ih doživite, shvatićete zašto je to jedinstveno iskustvo. Vodiči vas vode do plantaže začina gde provodite sate u degustiranju različitih biljaka i dobijate objašnjenje kako se prave različiti začini. Među njima su i začini koje svakodnevno koristimo, tako da je svakako zanimljivo čuti kako nastaju.

4. Aktivnosti na vodi

Kada vidite prelepe plaže i kristalno more, sigurno ćete poželeti da ronite i upoznate podvodni svet Zanzibara, koji je stvarno poseban. Kažu da je jedno od najzanimljivijih iskustava Safari Blue, obilazak peščanih obala usred okeana, ronjenje sa šarenim ribama i posmatranje delfina.

5. Divlje životinje

Zanzibar je dom za retku vrstu majmuna Red Colobus. Ne morate čak ni da idete daleko da bi ih pronašli. Ako prolazite pored Jozani šume, primetićete ih na drveću, a na Prison Islandu možete posetiti džinovske kornjače stare 200 godina.

 

 

6. Savršeni hoteli na plaži

Ako želite predah, i da samo uživate u koktelima na plaži, Zanzibar je odlična destinacija za vas. Zanzibar nudi brojne luksuzne hotele iz kojih prosto nećete želeti da odete.

7. Vreme

U svim ovim aktivnostima na Zanzibaru možete uživati tokom cele godine. Najbolji meseci za posetu su januar i februar.

first choice

Leave a Reply:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.