
Insider tips Mauricijus

Ulazak: Za srpske državljane, pasoš mora biti važeći najmanje 6 meseci nakon povratka sa putovanja.
Valuta: Na ostrvu se koristi valuta Mauritanski rupi. Preporučuje se da valutu zamenite u lokalnim menjačnicama. Na većini mesta, prilikom plaćanja, možete koristiti kreditne ili debitne kartice. Neke debitne kartice se , pre putovanja, moraju aktivirati za plaćanje u inostranstvu.
Na ostrvu se vozi levom stranom, putevi su često krivudavi a srpska vozačka dozvola je priznata.
Najbolje vreme za putovanje: Dobro vreme za putovanje je tokom naše zime, tokom maja i juna i između septembra i novembra. Od maja do oktobra temperature mogu biti niže (18- 25 stepeni) dok je na jugu ostrva generalno hladnije u poređenju sa severom.
Kulinarski highlight Mauricijusa:
Uobičajeni specijalitet kao užina između obroka su „samosas“: ravioli punjeni mesom ili povrćem, pržene i poslužene sa čili sosom.
Ako hoćete da se obradujete nečim specijalnim i provedete romantično veče, posetite plutajući restoran „Le Barachois“ u hotelu Constance Prince Maurice 6*. Uživajte u večeri, tik iznad vode, u jedinstvenom okruženju pod prigušenim svetlom sveća. Između ostalog, toplo preporučujemo specijalitete sa morskim plodovima.
Mauricijus je takođe ostrvo ruma. Rum se ovde pravi od šećerne trske i nije nalik rumu koji poznajemo sa Kariba, pa je definitivno nešto što treb probati na ovom ostrvu.
Preporuka hotela na Mauricijusu:

Tui Sensimar Lagoon Mauritius je dobra preporuka, posebno za parove koji žele da se opuste i uživaju zajedno. Ovaj hotel se nalazi u privatnom zalivu, okružen je prirodom i izlazi na plažu sa sitnim peskom.