Top
 

Najlepša mesta za Vaš sledeći odmor

Najlepša mesta za Vaš sledeći odmor

 

Leto se približilo što znači da je potrebno planirati odmor. Tražite savršeno mesto za vas i vašeg partnera? Za vas smo sumirali najljepša mesta za vaš sledeći odmor.

 

Španija

Ibiza

Ostrvo koje ima mnogo više toga da ponudi nego samo klubove i zabavu. Ako ste na Ibizi, svakako biste trebali iznajmiti automobil i istražiti ostvo. Tako otkrivate istinsku lepotu ostrva. Osim toga, možete lako obići udaljene plaže. Posetiti mala slikovita mesta i prošetajte njihovim ulicama. Preporučuje se jednodnevni izlet brodom do Formentere. Kupiti suvenire za upomenu na nekom od  mnogobrojnih uličnih marketa.

Majorka

Majorka je nešto posebno. Ostrvo je raznoliko, čist, siguran i nestvarno lepo. Na mnogim od 180 peščanih plaža možete pronaći mir i tišinu. U malim planinskim selima ostrva možete provesti divne i romantične šetnje. Poseban doživljaj je podzemni izlet kroz zmajeve pećine. Ako želite provesti dan u Beach Clubu, onda ste na pravom mestu u “Puro Beach” u Palmi. Posebno je lepa i spektakularna litica na najsjevernijoj tački ostrva – poluostvra “Cap de Formentor”.

Grčka

Krit

Najveće ostrvo u Grčkoj ima bezbroj plaža i raznoliku prirodu, vrlo originalan krajolik. Plaža Elafonissi je jedan od vrhunaca ostrva. Maleno ostrvo Elafonissi povezano je sa Kritom samo uz usku peščanu traku. Efafonissi se nazivaju i “Kritski Maldivi”. Još jedan vrhunac je zaliv Elounda. Smatra se najljepšom zalivom u Grčkoj zbog fascinantnog mora. Mala luka Elounda je mirno mesto sa odličnom atmosferom.

Rodos

Rodos poznato i po nazivu “Ostrvo Sunca”. Ovde sunce sija skoro svo vreme. Uronite u spektakularnu prošlost i provedite odmor na prekrasnim plažama. Svakako biste trebali iznajmiti auto da zaista istražite ostrvo. Kristalno čisto more i peščane plaže čekaju vas na plaži Tsambika. Ako želite dobro jesti, posetite selo Embonas. Tamo ćete naći mnoge male konobe sa dobrom grčkom hranom i domaćim vinom.

Turska

Turska rivijera je jedna od najljepših obala na svetu. Tirkizno more, prekrasne plaže i gostoljubivi meštani. Naročito je Antalia veoma popularna. Pored istorijskih građevina, u Antaliji se mogu videte i predivni prirodni pejzaži. Posebna atrakcija su vodopadi Duden. Nalaze se oko 30 kilometara od Antalije. Ovdje možete posetiti impresivne pećine. Takođe treba da posetite i prelepe plaže kao što je plaža Koniaalti.

Turski Egej nudi prekrasna mesta i veliku raznolikost. Možete uživati u prekrasnim uvalama, jedinstvenim pejzažima i posebnim znamenitostima. U Bodrumu se prisetite Grčke. Brojne bele krečnjačke kuće sa plavim prozorima podsećaju na grčki grad Kos. Plaža Bodrum je manje pogodna za kupanje. Međutim, posebno plaže izvan primorskog grada su neverovatno lepe. Tamo možete očekivati kristalno čistu vodu.

first choice

Leave a Reply:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.