Top
 

Mikonos -ostrvo koje miriše na prestiz i luksuz

Mikonos -ostrvo koje miriše na prestiz i luksuz

MIKONOS – najglamuroznije grčko ostrvo, čuvar kikladske tradicije i luksuza

Mikonos se nalazi u centralnom delu Egejskog mora i pripada ostrvskoj grupi Kikladi. Udaljeno je 150 km jugoistočno od Atine. Ostrvo je unikatne strukture i podseća na amfiteatar sa dužinom  do 15 km i širinom od 10 km, pa je lako za obići.

Mikonos je mondensko letovalište, prepuno prestižnih barova, vrhunskih restorana, butika i luksuznih jahti. Mnoge poznate ličnosti ovde imaju vile, a postoji i lista milijardera koji čekaju priliku da kupe zemljište i izgrade kuću.

Pored je kosmopolitske atmosfere i uzbudljivog noćnog života, ovde ćete uživati u slikovitoj kikladskoj arhitekturi i veličanstvenim plažama. Ostrvo savršeno za ljude svih uzrasta, brojni su sadržaji koje ne treba propustiti : šetati uz uske ulice Hora, videti zalazak sunca iz kvara Mala Venecija, boraviti u luksuznim hotelima i plivati na egzotičnim plažama.

Glavni grad je Mikonos, a centar grada je poznat kao Hora. Gradska arhitektura je prepoznatljiva, kuće su s ravnim krovovima, plava vrata i prozori, uske popločane ulice i cvetni balkoni.

Pravi simbol Mikonosa su vetrenjače iz XVI veka koje krase vrhove brda. Mala Venecija je kvart koji odiše italijanskim duhom sa slikovitim kućama koje se izdižu na samoj obali.

Od svih crkava na Mikonosu, Panagia Paraportiani je najimpresivnija, pravi biser vizantskog uticaja, koja se kao ledeni breg izdiže usred plavetnila mora i neba.

Prava senzacija ostrva je pelikan Petros– maskota Mikonosa, koji se šeta po ulicama Alvekantra. Sa Mikonosa jednostavno ne možete otići, a da se bar jednom ne fotografišete s najpoznatijim stanovnikom ostrva – Petrosom.

Iako je prva asocijacija na Mikonos uzbudljiv noćni život, dobar provod danju možete doživeti i na poznatim plažama. Postoje plaže za svačije potrebe: za porodice sa decom, za romantičnije i mirnije duše koje vole prirodu i usamljenost, za nudiste i za ljude željne dobrog provoda danju i noću.

Plaže na severnoj obali ostrva nisu tako dobro organizovane, na njima je manje posetilaca i zbog toga su prikladne za one koji žele da uživaju u miru. Najlepše neuređene plaže u ovom delu su plaže Panoramos Agios Sostis. Ovde najčešće dolaze poznate ličnosti.

Najpopularnije, najbolje organizovane i najlepše plaže prostiru se južnom obalom ostrva. Sve su peščane i zaštićene od jakih udara vetra i zbog toga su pune kupača tokom sezone. Poznate su zbog zlatnog peska, kristalno bistrog mora i po brojnim sportskim i turističkim sadržajima. Najpoznatije su Paradise Super Paradise, jer se na njima organizuju najbolje zabave na plaži. Pored njih, jako posećene su: LiaEliaPlatis GialosPsarouAgios IoannisAgios StefanosAgrari Paranga plaža.

 

Party vodič po Mikonosu 

APPALOOSA-Resoran i bar. Ukusi meksičke i indonežanske kuhinje. Ovde ćete piti legendarnu margaritu. Zagarantovano će vas impresionirati atmosfera.

BUDDHA BAR BEACH- u hotelu Santa Marina. Velika koktel karta, odlična muzika i servis su samo neki od elemenata zbog kojih ovo mesto mora da se nađe na vašoj MUST VISIT listi.

INTERNIjedan od najkoloritnijih barova, sagrađen po nacrtima italijanskog dizajnera Paola Navone.

SUNKEN WATERMELON- Poznati barmen Christos Houses je osmislio koncept bar u hotelu Belvedere Mykonos  u čast svoga 20togodišnjeg radnog iskustva.

REMEZZO- Restoran poznat jos od 1967. Party do jutra uz egendarne koktele.

ASTRA MYKONOS- jedan od najpopularnijih VIP kubova u kome često možete videti najpoznatija lica svetskog show business-a.

TOY ROOM- Noćni klub koji pripada lancu klubova od kojih se nek nalaze u Londonu i Dubaiu. 

first choice

Leave a Reply:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.