Top
 

# Insider tips – Bali

# Insider tips – Bali

Zašto  Bali?

Ono što Bali čini atraktivnom destinacijom je raznolikost malog ostrva sa bogatom  kombinacijom kulture, pejzaža, prekrasnih plaža i prijateljski nastrojenog lokalnog stanovništva. Uz dnevne izlete možete istražiti veći dio ostrva

Pre putovanja na Bali bi ste trebali znati das u južne plaže pod snažnim uticajem plime I oseke. Najbolji period za putovanje je od Aprila do Oktobra.

Ovo definitivno morate probate

Nezaboravno iskustvo odmora na Baliju je učešće u hinduističkom ritualu sahrane. U ovom spektaklu svečano odeveni ljudi sa korpama punim žrtvenih prinosa i zlatnih tornjeva od rezbarenih drvenih figura plešu, smeju se i vesele uz zvuke chinela i gonga. Prizore je zaista spektakularan.

Najlepše plaže i  wellness tips

Palaže idealne za relaksaciju su  Jimbaran, Nusa Dua je pogodna za golfere. Mesta  Kuta, Legian I  Canggu su idealna za surfere I noćne ptice.

Kako je ostrvo Bali simbol wellness-a, relaksacije i lepote, skoro svaki hote ima sopsveni SPA centar sa bogati sadržajima.

Ekskurzije

Morate obići aktivni vulkanski krater Mount Batur, Tanah Lot Temple (Hindu hram) kao I popularne pirinčane terase.

Nemojte propustiti priliku da provedete nekoliko dana u Ubudu, malom mestu u unutrašnjosti ostrva. Ubud je mesto slikara, tekstilne umetnosti I tradicionalnog rezbarenja drveta, Tokom večeri posetite plesni show. Ubud je takođe pravi izbor za ljubitelje Yoge, a ovde možete videti I šumu majmuna.

.

Kulinarski  tip

Tokom boravka na Baliju, svakako bi trebalo da probate Satay ražniće od ribe ili mesa sa sosom od kikirikija, kao I sveže ceđene sokove od egzotičnog voća kao što su mango ili  rambutan .

Hotel tip: Four Seasons Resort Bali na  Jimbaran Bay

Vrt hotela Four Seasons Resort Bali na  Jimbaran Bay  je pravo umetničko delo a vile koje su u tradicionalnom Bali stilu ispunjavaju najveće standarde luksuza I komfora.   Sundara je jedan od najluksuzniji restorana na ostrvu. Jedinstven stil bungalova kao I gusta vegetacija, gostu daju osećaj apsolutne privatnosti u svom kraljevstvu. Naravno ne treba izostaviti da hotel ima SPA centar sa širokim spektrom usluga.

first choice

Leave a Reply:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.