Top
 

100 plaža u Grčkoj idealnih za letovanje sa decom

100 plaža u Grčkoj idealnih za letovanje sa decom

Nabrojali smo oko stotinu plaža u Grčkoj koje su idealne za letovanje sa decom.  Informišite se i planirajte u miru vaš sledeći odmor.   

Atinska rivijera 

Na Atinskoj rivijeri se nalaze desetine čudesnih plaža na kojima možete provesti više nego kvalitetan odmor sa decom raznih uzrasta. Od severne Grčke pa do samog rta Sunion (na oko 60 km od Atine) su raspoređene plaže, jedna do druge. Glifada i Vula su idealne za ljubitelje sportova na vodi, ali i maloj deci ovde može biti zabavno. Ako su vaša deca ipak malo većeg uzrasta, onda je za vas sigurno plaža Vuliagmeni. Beli pesak je u oblasti Vravrona kao i na plaži resorta VarkizaLagonissi je idealan za najmlađe kao i Shinia – plaža sa peščanim dnom. Ne treba preskočiti i Agios Palnteleimon.  A ako se odlučite da krenete u suprotnom pravcu, obavezno posetite šljunkovitu plažu u Lutrakiju.

Alonisos i Zakintos

Ostrvo Alonisos, sa manje od 3000 stanovnika će vas zadiviti plažama. Preporuka za porodice je Hrisi Milia. U uvali Ialos se nalazi prelea plaža Tzortzi Ialos.

Zakintos je idealno mesto za porodice sa decom. Mnogo je peščanih plaža sa peščanim dnom. Međutim, na neke od plaža se može doći isključivo brodićem. Opremljene i uređene plaže se nalaze u blizini grada Zakintos kao i u mestu Vasilikos. U tim delovima se nalaze hoteli sa infrastrukturom za decu. Najpoznatije plaže su Agios Sostis, Alikesa, Argasi, Kalamaki, Laganas i Cilivi.

Peloponez

U oblasti Аgrolida pored kupanja možete i obići istorijske znamenitosti.

Oblast  Porto Heli  je idealna za boravak sa decom. Sve plaže se nalaze u zalivu gde po pravilu nema vetrova. Peščane plaže su u oblasti Tolo i plaža Metoni. karakteriše ih plitko dno i zlatni pesak. 

Za mlađe, plaža Stupa je takođe idealan izbor. Živopisnije plaže su u zapadnom delu u oblasti Zaharo. 

Halkidiki, Olimpska regija

U Olimskoj regiji, bez i malo muke ćete sigurno naći idealno mesto za boravak sa decom. Obalom od skoro 70 km se prostire 16 plaža sa zlatnim peskom-na primer, plaža Panteleimon. Mada, najpopularnije plaže za porodice su na Sitoniji i Kassandri. Sikia je za decu svih uzrasta. 

Furka je plaža sa čistim peskom i jednostavnim ulaskom u vodu. Odličan izbor za porodice su plaže u mestima TripotamosNeos Marmaras i Lagomandra. A u blizini sela Nikiti su Kastri i Kovios. Sve plaže odlikuje mirno more bez talasa i čist pesak. A za sasvim malu decu je je idealan Siviri.

Krit

Na Kritu su skoro sve plaže peščane sa belim peskom. Postoje neke koje su i sa roze peskom kao Elafonisi

Ako letujete u Hanji svakako preporučujemo: BalosPahia Amos, FrankokastelosGramenos, Falasarna, Kolimbari, Kalamaki, Kalafas, Marafi.

Za one koji letuju u Retimnu preporuka su  Damoni, Plakias, PoliziroFrangokastello kao i Bali i Panormos.

Oblast Herakliona je bogata odličnim plažama. Neke od njih su TsutsuraKeratokambosKatalikiMatalaAgia PelagiaGuves.

Lasitiju su popularne tradicionalne porodične plaže AmmudiAmudaraAmmosShizma, Voulisma, Vai.

Rodos

Rodos, Кos, Кrf

Na Rodosu, za porodični odmor je Lindos svakako preporuka. Ne propustite da posetite TsambikuFaliraki i Kalafos.

Na Krfu, sa decom možete letovati na plažama Agios StefanosDassiaGuviaNisakiPaleokastrica.

Na Kosu najpopularnije plaže su Kardamena, Mastihari Agios Fokas kao i Parantes. 

Santorini

Ko želi da doživi najromantičnije letovanje u Grčkoj treba da poseti Santorini.

Posebna i najlepša plaža na Santoriniju je Kamari, kao i plaže sa crnim peskom Perivolos i Perissa. Pored njih preporučujemo da obiđete:  Vlychada, Crvena plaža, Belu plažu do koje se dolazi brodom, kao i Monolithos, Avis.

first choice

Leave a Reply:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.